≫ 

Pretukao ženu nasmrt na krstarenju, pa pokušao da je baci kroz prozor: Rekao je da se ničeg ne seća

Svađa između supružnika nastala je u kabini kruzera u julu 2017. godine kada mu je ona tokom svađe saopštila da želi da se razvede

  • 1
Žena, žene, nasilje, ubistvo, zlostavljanje, pištolj, pesnica Foto - Ilustracija: Telegraf/Pixabay

Kenet Menzanares osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge. On je nju ubio pred njihovo dvoje dece dok su krstareći brodom proslavljali 18 godina braka.

Kenet Menzanares (43) iz Jute osuđen je na 30 godina zatvora i pet godina medicinskog nadzora zbog ubistva svoje 39- godišnje supruge Kristi.

Svađa između supružnika nastala je u kabini kruzera Princeza Emerald u julu 2017. godine kada mu je ona tokom svađe saopštila da želi da se razvede. Sudija je tokom izricanja presude ubistvo nesrećne žene, okarakterisao kao brutalno i veoma nasilno, a tom prilikom u sudnici su bile i njihove dve kćerke.

Kenetovi advokati odbranu su bazirali na medicinskim izveštajima u kojima se tvrdi kako on ima ozbiljne povrede mozga i bipolarni poremećaj, pa su na osnovu toga zahtevali minimalnu kaznu od sedam i po godina zatvora. Bipolarni poremećaj u kombinaciji sa jakim lekovima i alkoholom suzio je svest muškarca, koji prema njihovim navodima u toj situaciji nije mogao da se kontroliše.

Sa druge strane, tužilac Brajan Vilson, koji je zahtevao doživotnu kaznu zatvora, kaže da je zadovoljan presudom. On je rekao kako ovo ubistvo nije bilo u afektu, jer je jasno da je ubica uživao u tome.

- Današnja presuda neće vratiti Kristi njenoj porodici i prijateljima, ali nadamo se da je pravda ipak zadovoljena i da je njenim najmilijima lakše jer će ona konačno moći da počiva u miru - rekao je Vilson.

On je dodao da je Menzanares ranije vršio porodično nasilje nad svojom ženom, a u razgovoru sa članovima njene porodice saznalo se da je često tokom rasprava pesnicama probijao zid. Ovo je bio jedan od glavnih razloga zbog kog je Kristi želela da se razvede.

Roditelji, svadja, razvod, tužan dečak, dete Foto ilustracija: Shutterstock

Kristin otac Džef Hant tražio je od suda doživotnu kaznu za ubicu njegove kćerke nadajući se da će tako dobiti šta je zaslužio.

Jedna od njihovih kćerki takođe je dala izjavu, a u završnoj reči rekla je između ostalog da voli svog oca. Njega je ova izjava slomila i on je počeo da plače u sudnici rekavši da voli svoje kćerke i suprugu i da mu je žao zbog svega. On se svima izvinio zbog njenog ubistva i zamolio ih je da mu oproste, prenosi Dailymail.

Porodica je u julu 2017. godine zajedno sa Kristinim ocem i dva brata krstarila brodom slaveći njihovu godišnjicu braka. Uveče je par u svojoj kabini započeo svađu, a sa njima su bile i njihove kćerke.

Rasprava je započela oko Kenetovog ponašanja tokom večeri, a kada je rasprava prerasla u ozbiljnu svađu on je naredio njihovim kćerkama da napuste prostoriju.

Tokom svađe Kristi je rekla da želi razvod i da će otići kod advokata čim se budu vratili sa putovanja.

Nekoliko minuta kasnije devojčice su čule majku kako vrišti u sobi i pokušale su da uđu, međutim, otac im nije dozvolio. One su otišle na drugu terasu i s prozora videle kako njihov otac nekontrolisanim pesnicama udara njihovu majku koja leži nepomično na krevetu.

Kada je njen brat stigao u kabinu, zatekao je Keneta kako vuče njeno prebijeno telo i pokušava da ga izbaci kroz terasu. U tom trenutku on je zgrabio sestrine noge i pokukao je nazad u kabinu.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć sa broda, međutim i pored nekoliko pokušaja da je ožive, nesrećnoj ženi nije bilo spasa.

On je tada rekao kako je nekoliko puta udario svoju suprugu kojoj je krenula krv, ali da se posle tih udaraca ničeg ne seća. Rezultati obdukcije pokazali su da je žena preminula od posledica udaraca u glavu.

Menzanares je bio u pritvoru sve do izricanja presude, a nakon završetka suđenja prebačen je u Federalni zatvor.

Video: Počelo iskrcavanje putnika sa Dajmond princesa: Na kruzeru zaraženo više od 500 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    5. jun 2021 | 00:04

    Istom merom svakog dana vratiti milo za drago, olos ljudski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA