≫ 

Srbin u Parizu mrtvu majku 7 godina držao u koferu zbog penzije: Sam se predao policiji

Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, Srbin ju je "spakovao" kao fetus i čuvao u koferu prekrivenom ceradom

  • 19
Nica, napad, francuska policija Foto: Tanjug/AP

Srpski državljanin Saša P. (47) držao je 7 godina mrtvu majku Zlatu (75) u kupatilu u stanu u Parizu, a sve zarad njene penzije, koju je godinama primao. Nakon što je žena preminula od raka 2014. godine, sin ju je "spakovao" kao fetus i čuvao u koferu prekrivenom ceradom, prenosi Parizijen.

Kako navode francuski mediji, u utorak se Srbin sam prijavio policiji.

Sam se predao

- Srpski državljanin se sam predao policiji u utorak ujutru i do detalja ispričao svoj bizarni slučaj. Rekao je istražiteljima da je njegova majka preminula od raka 2014. i da se nije lečila od ove opake bolesti. Istakao je da je nesrećna žena umrla sama u stanu - prenose tamošnji mediji i dodaju:

- Posle njegove ispovesti, policija je ušla u stan u 20. pariskom okrugu i šokirala se prizorom koji je zatekla. Zlatino telo pronađeno je u kupatilu, a njen sin se baš potrudio da zakamuflira nesrećnu ženu. Njeno telo namestio je u položaj fetusa i onako skupljeno stavio u kofer, koji je pokrio ceradom. Istražiteljima je navodno objasnio da se na ovaj morbidan čin odlučio radi finansijske koristi.

- Policiji je ispričao da je beživotno telo svoje majke prekriveno ceradom prvo sakrio u ormar posle njene smrti, kao i da je pomoću pene pokrivao miris raspadanja. Priznao je da nije proglasio smrt majke i da je zadržao leš zbog penzije koju je nesrećna žena primala - prenose mediji.

Komšije šokirane

Komšije ove srpske porodice u Parizu rekle su za Parizijen da su Sašu pitale gde mu je majka.

- Zlatu dugo nismo videli pa smo ga pitali za njen nestanak, a on nam je rekao da se "vratila u Srbiju, kako bi proživela poslednje godine starosti u domovini" - prenose oni.

Srbin je u utorak uhapšen, ali je pušten posle obdukcije, koja je utvrdila da je njegova majka umrla prirodnom smrću.

- Navodno je odlučio da tek sad progovori pošto nije znao šta će s koferom u kom mu je mrtva majka jer je dobio obaveštenje da mora da napusti stan - kaže izvor i dodaje:

- Srbin verovatno nije imao više pravo na korišćenje stana i zato je odlučio da okonča situaciju u kojoj je godinama živeo.

Odgovaraće samo za uzimanje penzije

Francuska policija je pustila Sašu P.

- Kako je utvrđeno istragom, njegova majka nije umrla nasilnom smrću. Zbog toga je on na slobodi, a moraće da vrati novac koji je godinama uzimao od njene penzije - pišu francuski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    5. jun 2021 | 19:26

    Nerad je definitivno najteza Bolest.

  • mirko slavko

    5. jun 2021 | 19:16

    Pa sta ocekujete od nasih ljudi,gde god da je neko sranje uvek je umesan nas covek ali realno kada pogledate tako je.Ja nikad nisam cuo da je npr ovo uradio neko iz Belgije,Luksemburga itd

  • Majkl Džondar

    5. jun 2021 | 22:03

    Kaka reklama za nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA