≫ 

Poznati ruski opozicionar izmakao Putinu: Nakon dojave, Gudkov pobegao u Ukrajinu

Dmitrij Gutkov pritvoren je ranije ove nedelje, a njegove pristalice nazvale su to kaznom zbog planova da učestvuje na parlamentarnim izborima u septembru

  • 20
Dmitrij Gutkov Foto: Tanjug/AP

Poznati ruski opozicionar i nekadašnji poslanik u Dumi Dmitrij Gutkov danas je izjavio da je iz Rusije prebegao u Ukrajinu zbog pritiska vlasti uoči predstojećih septembarskih parlamentarnih izbora.

U svojoj objavi na Fejsbuku Gutkov je napisao da mu je izvor blizak Kremlju najavio da će biti uhapšen i optužen za krivično delo ukoliko ne napusti Rusiju, prenosi portal Moskovsko vreme, navodi Tanjug.

Gutkov (41) je pritvoren ranije ove nedelje zajedno sa drugim poznatim kritičarom Kremlja Andrejem Pivovarovom (39) i zadržan je u priotvoru zbog neplaćene kirije iz 2015. godine sa zaprećenom zatvorskom kaznom do pet godina.

Njegove pristalice su pritvor nazvale kaznom zbog planova da učestvuje na parlamentarnim izborima u septembru.

Ipak, Gutkov je u četvrtak predveče pušten iz pritvora što je retka odluka koju donose nadležni organi Rusije, navodi se u izveštaju portala Moskovsko vreme.

Advokat Dmitrija Gutkova je potvrdio da je njegov klijent pušten i da protiv njega nije podignuta optužnica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    6. jun 2021 | 23:42

    Pa i Gadafi i Husein su hapsili. Ali su završili svi znamo kako. E to čeka sve diktatore. Daj bože daj brže.

  • Perke

    7. jun 2021 | 06:58

    Sećam se Otpora, onog taloga koji je tu plivao, sećam se kako su nas razni satro nezavisni opozicionari, novinari i aktivisti razvalili... Sećam se kako su lagali, kako su nas pljuvali, kako su nam uništili zemlji... Pamtimo kao slonovi, nemojte nama ove bajke o zlom diktatoru i hrabrim mladim borcima za slobodu... povrati u, a tek je 7 ujutru...

  • Hmm

    7. jun 2021 | 07:26

    A sta treba da puste ove sto su vaspitali Amerikanci da im vode drzavu. Pa videli smo kako demokratija na delu radi i kod njih. Cim neko iskace iz sablona njihove politike ostane bez mikrofona a i glasaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA