≫ 

Lezbijski par pokrenuo reforme u Indiji: Lekarima koji tvrde da leče homoseksualnost oduzeti licence

Par se žalio da ih je policija podvrgla uznemiravajućem ispitivanju nakon što su njihovi roditelji podneli prijavu o nestalim licima

  • 4
Ljubav Foto-ilustracija: Pixabay

Sud u Indiji naložio je danas državnim i saveznim zvaničnicima da naprave planove za sveobuhvatne reforme kojima će se poštovati LGBT prava, na osnovu presude koja je prevazišla uske okvire slučaja koji je pokrenuo lezbejski par navodeći da ih je policija maltretirala.

Sudija Anand Venkateš iz Višeg suda u Madrasu presudio je u korist para koji se žalio da ih je policija podvrgla uznemiravajućem ispitivanju nakon što su njihovi roditelji podneli prijavu o nestalim licima, prenosi Tanjug.

Sudija je, takođe, iskoristio priliku da donese širu presudu kojom je tražio ukidanje onoga što je opisao kao ilegalnu diskriminaciju pripadnika LGBTQIA+ zajednice.

On je naredio da odeljenja državne i savezne vlade podnesu izveštaje o tome šta nameravaju da preduzmu. Među njegovim preporukama je da policija i vladini službenici prođu obuku za podizanje svesti kako bi se osiguralo poštovanje LGBT prava.

Lekarima koji tvrde da mogu da leče homoseksualnost bi trebalo da se oduzmu licence.

Škole i fakulteti bi trebalo da naprave rodno neutralne toalete, a zatvorenici koji se ne ponašaju u skladu sa svojim rodom ili trans-zatvorenici treba da budu smešteni odvojeno ako je potrebno zaštititi ih od seksualnog zlostavljanja.

Neznanje nije opravdanje za normalizaciju bilo kog oblika diskriminacije, napisao je Venkateš.

Video: Često se susreću sa pitanjem da li su majka i ćerka: Ovo je priča o njima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wolfdang

    7. jun 2021 | 21:27

    Lekar je licencu stekao radom i ucenjem i to nema pravo da mu oduzme par muskaraca ili par zena. Bolesnici to mogu da predloze

  • Slucajni prolaznik

    7. jun 2021 | 23:03

    Pa homuseksualnost je i bilo oboljenje dok nisu to promenili u opredeljenje. Inace homuseksualnost se i leci hormonskom terapijom!Sta mislite zbog ceka je sve vise homuseksualaca, pa zbog toga sto nas zasipaju raznim hormonima kroz hranu! Niko me ne moze ubediti da je to normalno. Bog je stvori muskarca i zenu sa razlogom!

  • Boban

    8. jun 2021 | 07:57

    Ali kad „lezbejka“ zaskoči na muško, ništa bolje. Verujte!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA