Novosađani pali u velikoj akciji FBI: U operaciji "Trojanski štit" uhapšeno 800 ljudi

U operaciji "Trojanski štit" policija je razbila kriminalne grupe u 16 zemalja. Privedeno je 800 osumnjičenih i zaplenjena velika količina droge i oružja

  • 5
Policija, hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Pixabay

Policija širom sveta sprovela je organizovanu akciju protiv organizovanog kriminala i zadala ozbiljan udarac kriminalnim grupama koristeći aplikaciju koju je razvio FBI. Prema izveštajima Europola, privedeno je 800 ljudi u 16 zemalja, a kako NS uživo navodi, među uhapšenima su i državljani Srbije.

Kriminalci su međusobno koristili aplikaciju za dopisivanje koju je pokrenuo američki Federalni biro za istrage (FBI), a za koju su mislili da je bezbedna, prenosi BBC.

U Australiji je uhapšeno 224 ljudi, otkriveno je šest laboratorija, pronađeno 29 miliona evra u kešu i zaplenjena je velika količina oružja.

Kako NS uživo saznaje među uhapšenima ima i Novosađana.

Inspektori ne samo da su uspeli da dešifruju poruke kriminalaca u realnom vremenu, već su uspeli i da uvale osumnjičenima specijalne telefone.

Naravno, kako su "jaki kriminalci" koristili i softer, on je postao veoma popularan među članovima raznih kriminalnih grupa.

Europol kaže da je ovo jedna od najskupljih akcija protiv organizovanog kriminala. Privedeno je 800 ljudi, i zaplenjena je velika količina droge, oružja i novca u 16 zemalja. Između ostalog zaplenjeno je osam tona kokaina, 22 tone kanabisa, 250 komada oružja i 55 luksuznih vozila.

U Nemačkoj je izvršen pretres 150 lokacija širom zemlje, a uhapšeno je 70 ljudi, koji se sumnjiče za trgovinu drogom i oružjem.

Na Novom Zelandu je privedeno 35 ljudi, kojima se na teret stavlja više od 900 slučajeva krijumčarenja narkotika, pranje novca i brojna druga krivična dela.

Policija je zaplenila velike količine metamfetamina, oružja i više miliona dolara u kešu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA