≫ 

Kim Džong Un se "istopio": Zbog najnovijih fotografija, mnogi spekulišu da je bolestan

Kim, koji je već deceniju poznat po svojim obraščićima, na fotografijama koje su navodno nastale u subotu izgleda dosta mršavije u odnosu na fotografijama koje su nastale proteklih meseci

  • 5
Kim Džong Un

Foto: Tanjug/AP

Nakon objave najnovijih fotografija Kim Džong Una spekuliše se da je severnokorejski lider teško bolestan. Govorkanja o njegovom zdravlju ponovo su počela jer je na fotografijama vidljivo da je izgubio mnogo kilograma i to, kako se čini, za veoma kratko vreme.

Kim, koji je već deceniju poznat po svojim obraščićima, na fotografijama koje su navodno nastale u subotu izgleda dosta mršavije u odnosu na fotografijama koje su nastale proteklih meseci.

NK News objavio je fotografije i upoređivao koliko se Kim promenio. Oni su analizirali koliko je severnokorejski lider stegao kaiš omiljenog sata koji košta oko 12.000 evra.

Na fotografijama se vidi kako mu je narukvica labavija na najnovijoj fotografiji, u odnosu na one koje su fotografisane u novembru prošle, odnosno martu ove godine.

Kim, koji je strastveni pušač, i čiji otac Kim Džong Il je preminuo od srčanog udara u decembru 2011. godine, imao je brojne probleme sa zdravljem, a mnogi spekulišu da mu je zdravlje bilo ugroženo zbog prekomerene težine i lošeg načina života.

Bezbednjaci Severne Koreje rekli su prošle godine da procenjuju da Kim ima oko 140 kilograma, te da se ugojio 6 ili 7 kilograma već u prvoj godini vladavine.

Ipak, nije poznato da li je razlog za to što je Kim naglo smršao narušeno zdravlje ili je severnokorejski lider rešio da drži dijetu.

Jedan analitičar je rekao za NK News da je Kim možda odlučio da drži dijetu kako ne bi izazvao bes kod naroda. Naime u Severna Koreja se bori sa nestašicom hrane i ekonomskom krizom izazvanih pandemijom korona virusa, sankcijama i vremenskim nepogodama.

Podsetimo, mediji ali i svetska javnost više puta do sada su spekulisali o Kimovom zdravlju. Tokom 2014. Kim je nestao na šest nedelja, a potom se pojavio sa štapom. Tada je južnokorejska bezbednosna agencija objavila da je operisao cistu na kolenu.

Prošlog proleća nestao je na tri nedelje, a odmah su se pojavile spekulacije da je teško bolestan, a neki su pisali čak i da je preminuo. Pre će biti da se samo sa porodicom izolovao zbog pandemije jer se Kim ubrzo pojavio dobro raspoložen i dobrog zdravlja.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA