≫ 

Putin uporedio dvojicu američkih predsednika: Bajden je karijerista, a Tramp živopisna osoba

U četvrtak je Tramp zatražio od Bajdena u pisanoj izjavi da Putinu uputi "najtoplije pozdrave" na predstojećem samitu u Ženevi

  • 1
kosovo srbija beograd pristina Donald Tramp Džo Bajden Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je američkog predsednika Džozefa Bajdena kao karijernog političara, dok za bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa misli da je upečatljiva ličnost.

On je u intervjuu za En-Bi-Si njuz (NBC), koji će u celini biti emitovan u ponedeljak, istakao da je Bajden iskusan političar i da se značajno razlikuje od Trampa, jer je sadašnji predsednik karijerni političar pošto je praktično ceo svoj radni vek proveo u politici, prenosi TAS S.

- On je sasvim drugi tip osobe, i zbog toga postoje neke prednosti i neke mane, ali mi to uliva veliku nadu da neće biti impulsivnih poteza sadašnjeg američkog predsednika - rekao je Putin.

On je naveo i da ga ne brinu ranije Bajdenove primedbe na njegov račun, kada ga je tokom jednog intervjua za Ej-Bi-Si nazvao ubicom.

Prema Putinu, korišćenje takvih etiketa postalo je normalno za američku političku kulturu, verovatno pod uticajem Holivuda, ali to u Rusiji ne izgleda normalno.

Rusija Putin Lukašenko, Crno more, Russia Belarus Foto: Tanjug/AP

- Uvek sam se rukovodio interesima ruskog naroda i ruske države, a tokom svog mandata navikao sam se na sve moguće vrste napada i ništa me od toga ne iznenađuje - naglasio je Putin.

On je poručio i da poštuje bivšeg američkog lidera Donalda Trampa, koga naziva "živopisnom osobom".

- Ja i sada verujem da je Tramp izvanredan pojedinac, talentovana osoba, inače ne bi postao predsednik SAD - rekao je Putin.

Ruski predsednik je primetio da je Tramp neobična osoba koja može da vam se sviđa ili ne sviđa , ali da nije deo klasičnog američkog establišmenta, i da je činjenica da se to nekima ne dopada.

U četvrtak je Tramp zatražio od Bajdena u pisanoj izjavi da Putinu uputi "najtoplije pozdrave" na predstojećem samitu u Ženevi.

Bivši predsednik SAD je naglasio da je njegov sastanak sa ruskim liderom u Helsinkiju u Finskoj 2018. godine bio "sjajan i vrlo produktivan“.

Putin i Bajden sastaće se u Ženevi 16. juna, a ovo će biti prvi rusko-američki samit od Putinovog sastanka s Trampom 2018. godine.

Video: Napravila portret Putina od pravih zuba: Bizaran projekat sa zanimljivom simbolikom!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. jun 2021 | 11:19

    Tramp je legenda ziv bio sto godina i vratio se za cetri godine na vlast!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA