≫ 

Umro je Čana, glava jedne od najbrojnijih porodica na svetu: Iza sebe je ostavio 38 žena i 89 dece

Ogromna porodica živi u četvorospratnoj kući, koja broji čak 100 soba

  • 0
Pogrebni automobil, kombi, kovčeg, sahrana Foto: Shutterstock

U indijskoj državi Mizoram preminuo je 76-godišni muškarac, za koga se veruje da je "glava" najbrojnije porodice na svetu.

Ziona Čana, lider verske sekte koja podstiče poligamiju, preminuo je u nedelju, ostavivši za sobom 38 supruga, 89 dece i 36 unučadi, prenosi Bi-Bi-Si.

Vest je potvrdio predsednik vlade u Mizoramu, Zoramtanga, koji je na Tviteru izrazio saucešće.

Čana je navodno patio od dijabetesa i hipertenzije.

Lekari su za novinsku agenciju PTI naveli da se stanje Čane pogoršalo kod kuće u njegovom selu Baktavng Tlangnuam i da je u nedelju uveče prebačen u bolnicu, gde je po dolasku proglašen mrtvim.

Bi-Bi-Si, međutim, navodi da je teško reći da li je Čana zaista bio "glava" najveće porodice na svetu, jer postoje i drugi koji polazu pravo na tu "titulu".

Takođe je teško proceniti tačnu veličinu njegove porodice. U jednom medijskom izveštaju se tvrdi da je imao 39 žena, 94 dece, 33 unučadi i jednog praunuka, što cini 181 osobu.

Čana i njegova porodica su neka vrsta lokalne senzacije koja privlači turiste u to selo na severoistoku Indije.

Ogromna porodica živi u četvorospratnoj kući koja nosi naziv "Čuar Tan Run" ili "Kuća nove generacije", a koja broji čak 100 soba.

Njegove supruge dele spavaonicu u blizini Čanine privatne spavaće sobe, izvestili su ranije lokalni mediji.

Ta kuća je glavna turistička atrakcija u toj državi, a ljudi iz celog sveta hrle ka selu kako bi zavirili u njihov porodični životni stil.

Prema Rojtersu, Čana je rođen 1945. godine. Svoju najstariju suprugu, koja je tri godine starija od njega, upoznao je kada je imao 17 godina.

Porodica je deo hrišćanske sekte - poznate kao "C hana Pawl" - koja ima oko 2.000 sledbenika. Sektu, koja dozvoljava poligamiju za muškarce, osnovao je Čanin deda 1942. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA