Bajden prekršio kraljevski protokol, napravio istu grešku kao i Tramp

Iako su se svi nadali da će Džo Bajden osvetlati obraz Amerikancima, i novi predsednik je uspeo da prekrši kraljevski protokol

  • 7
Kraljica Elizabeta, Džo Bajden, Kamila Bajden Foto: Tanjug/AP

Uoči sastanka kraljice Elizabete Druge i predsednika SAD Džoa Bajdena, mnogi su se pitali da li će prvi čovek Amerike ispoštovati kraljevski protokol, ili će, poput svog prethodnika Donalda Trampa, napraviti neki gaf.

Podsetimo, tokom posete kraljici Tramp je prekršio niz pravila. Ono koje je po svemu sudeći najviše povredilo njeno veličanstvo je činjenica da je Tramp otkrio detalje njihovog privatnog razgovora, što je strogo zabranjeno.

Mnogi i dalje prepričavaju Trampove blamaže na dvoru, a narednih dana pričaće se i o Bajdenovoj poseti kraljici.

Naime, ni Bajden nije uspeo da ispoštuje do kraja kraljevski protokol, pa je i on nakon sastanka otkrio detalje privatnog razgovora sa kraljicom, prenose britanski mediji.

On je otkrio novinarima da ga je kraljica, dok su pili čaj u Vindzoru, propitivala o ruskom kolegi Vladimiru Putinu i kineskom predsedniku Si Đinpingu.

Bajden je u nedelju uveče, uoči puta za Brisel, na aerodromu Hitrou komentarisao posetu kraljici.

- Dugo smo pričali, veoma je srdačna. Mislim da se neće uvrediti, ali podsetila me je na moju majku - rekao je između ostalog Bajden novinarima.

On je potom dodao da ga je kraljica pitala za Putina i Si Đinpinga i podsetio da će se sa ruskim kolegom uskoro i sastati.

Bajden je istakao i da mu je žao što nije ostao u zamku Vindzor nešto duže.

- Možda smo mogli da zadržimo vozila ili tako nešto. U svakom slučaju, kraljica je bila veoma elegantna - rekao je prvi čovek Amerike.

Podsetimo, Bajden je prekršio kraljevski protokol i dan uoči što se sam sastao sa kraljicom. Naime, u petak uveče je održan događaj za učesnike Samita G7, na kojem je bila i kraljica. Međutim, kako su preneli mediji, Bajden je na događaj stigao posle kraljice, čime je prekršio kraljevsko pravilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    14. jun 2021 | 13:31

    Kad ti dinosaurusi odlučuju o svetskom poretku mi još i dobri!

  • Mos mislit...

    14. jun 2021 | 14:24

    Njena presera... i protokoli...evo usra...se.. Dinosaurus bez roka trajanja....

  • mrki

    14. jun 2021 | 14:23

    Kornjace sa Galapagosa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA