≫ 

Snimak iscenirane otmice Srbina u Ukrajini: Žena htela da ga ubiju, policija izvela tajnu operaciju

Kako prenose mediji, supruga žrtve je htela da ga se reši jer je planirao da se razvede i ostavi je bez finansija

  • 1

Ukrajinska policija sprečila je pokušaj otmice i ubistva državljanina Srbije na teritoriji Ukrajine, iza kojih, kako se sumnja, stoje njegova supruga i njen brat. Policija je već duže vreme znala da se priprema zločin, zbog čega je početkom juna izvela specijalnu operaciju.

Naime, ukrajinski mediji su ranije preneli da su 7. juna uveče nepoznate osobe otele muškarca u distriktu Podolsk u Ukrajini.

Kako su tada objavili, žrtva je bio državljanin druge države.

Pres služba policije Kijeva potvrdila je 10. juna za Obozrevatel informaciju o otmici i istakla da sprovode istragu.

Žrtva otmice je navodno državljanin Srbije M. R.

Na snimku otmice, koji možete pogledati na početku teksta, vidi se muškarac kako stoji na ulici, dok se iza njega zaustavlja vozilo, iz kog izlaze tri osobe, hvataju ga i na silu stavljaju u auto.

Srbin otmica Ukrajina Kijev

Printskrin: Youtube/ Національна поліція України

Međutim, kako se ispostavilo, u pitanju je bila tajna akcija ukrajinske policije, koja je već duže vreme znala da se priprema otmica i ubistvo srpskog državljanina.

Zločin su, kako se sumnja planirali njegova supruga i njen brat, jer je srpski biznismen planirao da se razvede i liši ženu finansija, zbog čega je sa bratom rešila da ga se "otarasi".

- Početkom juna ove godine, nakon naručivanja zločina, ukrajinski policajci izvršili su specijalnu operaciju - simulirali su otmicu žrtve na teritoriji Kijeva kako bi proverili dalje zločinačke namere organizatora, koji su u to vreme bili u Srbiji - rečeno je iz policije.

Kako smo preneli, nakon što je žena saznala da M. R. želi razvod, počela je da traga za plaćenim ubicom koji će da odradi prljavi posao. Prema podacima iz istrage, supruga M. R. je ukrajinskom državljaninu, koji je živeo van granica Ukrajine, dala detalje o svom suprugu i zamolila ga da "ugovori posao".

Ona je navela da njen suprug nekoliko puta godišnje odlazi u Ukrajinu kako bi kontrolisao poslove. Za uspešnu odrađen posao, ponudila je stan u Moskvi koji vredi 2 miliona evra.

Plan je bio da ubica prvo otme M. R., a potom da ga natera da potpiše unapred pripremljene papire, nakon čega je trebalo da bude likvidiran. Nakon ubistva, supruga je trebalo da nasledi imovinu vrednu 6 miliona evra.

Srećom, ukrajinska policija saznala je da se sprema likvidacija i odmah su otpočeli istragu kako bi zatvorili čitav krug i priveli sve uključene u ovaj zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    15. jun 2021 | 16:09

    "supruga žrtve je htela da ga se reši jer je planirao da se razvede i ostavi je bez finansija" - ХЕХЕ, чист брак из љубави...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA