U Ženevi protest za oslobađanje Navaljnog: Viču "Rusija bez Putina", jedan ga imitira golih grudi

Nekoliko desetina demonstranata je tražilo puštanje na slobodu Navaljnog koji služi zatvorsku kaznu od dve i po godine

  • 3
Protesti u Ženevi protiv Putina Foto: Tanjug/AP

Dan pre nego što je ruski predsednik Vladimir Putin trebalo da stigne u Ženevu na istorijski samit sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, u švajcarskom gradu primećen je protest na kome su pozivali na puštanje na slobodu kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog.

Golih prsa, u vojničkim pantalonama kako bi imitirao snimke sa letnjeg odmora ruskog predsednika, demonstrant Aleksandar Ljubušin navukao je masku sa Putinovim likom i sedeo na klupi na sunčanom trgu u Ženevi, pretvarajući se da drži votku, preneo je Rojters.

Upitan da li očekuje dobar rezultat na samitu zakazanom za sutra popodne u obližnjoj vili pored jezera, Putinov imitator je odgovorio: "Naravno. Ako ne, obustaviću sav gas i naftu".

Na klupi pored njega nalazili su se lažni pištolj i maketa nervnog agensa Novičok, za koji su nemački lekari rekli da je prošle godine u Sibiru korišćen kako bi Navaljni bio otrovan, što Kremlj negira.

U blizini, nekoliko desetina demonstranata je tražilo puštanje na slobodu Navaljnog koji služi zatvorsku kaznu od dve i po godine.

Oni su uzvikivali "Rusija bez Putina" pored plakata na kome Navaljni potpisuje srce - kopiju freske koja se pojavila na ulici u centru Ženevi pre nekoliko dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    16. jun 2021 | 08:15

    Mozete Putinu samo da se sagnete.

  • Voja

    16. jun 2021 | 00:31

    Ovi što protestuju bi da se malo obogate rasprodamjom rusije

  • Toma

    16. jun 2021 | 08:27

    Podržavao sam Navaljnog ali kad pročitah skoro da se poislamio otkazao sam mu podršku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA