≫ 

Dok je majka prijavljivala nestanak ćerki, otac je njihova tela bacao u vodu: Za Anom još tragaju

U sudskom dokumentu, koji se zasniva na policijskoj istrazi zločina, navodi se da je Himeno "pokušavao da nanese najveću bol koja se može zamisliti svojoj bivšoj partnerki"

  • 1
Tenerifi, otac kidnapovao ćerke, Anna Olivia Gimeno Zimmermann Tomas Antonio Gimeno Casanas

Foto: Sosdesaparecidos.es

Tomas Himeno (37) iz Španije ubio je svoje ćerke Anu (1) i Oliviju (6) u svojoj kući 27. aprila. Nakon toga ih je umotao u peškire, stavio u kese za smeće pa u sportske torbe, pre nego što ih je stavio u svoj beli audi a3, navodi se u sudskim dokumentima istrage ubistva.

Španija je ostala u šoku kada je Olivijino telo otkriveno na dnu okeana na Tenerifima prošle nedelje. Potraga za Anom i dalje traje, prneosi El Pais.

Prema sudskim dokumentima, koji su prošlog vikenda objavljeni, Himeno se nakon toga odvezao do kuće roditelja u Santa Kruzu. Tamo je, bez toga da ga je iko video, ostavio svog psa, dve kreditne kartice sa brojevima pina, i dva kompleta ključeva za poslednji automobil koji je kupio - crni alfa romeo koji je pažljivo zaštitio prekrivši ga.

Od kuće roditelja odvezao se do luke, gde je isplovio brodom. Zaustavio je plovilo u području za koje je znao da je duboko, a onda oko 22:30 sati bacio torbe sa telima ćerki u vodu. Torbe su potonule i bile su pričvršćene za sidro njegovog čamca. U tom trenutku nazvao je bivšu partnerku i majku devojčica, Beatris Zimerman, koja je bila u stanici civilne garde i prijavljivala Anin i Olivijin nestanak.

U sudskom dokumentu, koji se zasniva na policijskoj istrazi zločina, navodi se da je Himeno "pokušavao da nanese najveću bol koja se može zamisliti svojoj bivšoj partnerki".

Da bi to učinio, dodaje se u tekstu, "on je nastojao da stvori nesigurnost u pogledu odredišta svojih ćerki skrivajući njihova tela na mestima gde je mislio da ih nikada neće naći, sve to nakon što je najavio bivšoj ženi i svojoj rodbini, da odlazi sa Olivijom i Anom i da ih više nikada neće videti".

Tomas Himeno i Beatris Zimerman zabavljali su se otkako su bili tinejdžeri. Rastavili su se prošle godine, tokom pandemije. Otada, prema sudskim dokumentima, vređao ju je i kritikovao što je ponovo izgradila život.

Olivijina i Anina majka imala je drugog partnera, 60-godišnjeg muškarca poreklom iz Belgije. Takođe se vratila u porodični dom u Radazulalu, nekoliko kilometara dalje od Santa Kruza.

Na dan nestanka Himeno je rekao bivšoj ženi da je želeo da provede popodne sa ćerkama i da će pokupit Anu u 17 časova. Nakon toga je uzeo Oliviju iz nemačkog školskog kampa.

Himeno je prekrio svoj alfa romeo, što sugeriše da nije improvizovao i da je pratio plan. Takođe je direktorki školskog centra, s kojom je imao vezu, uručio pernicu umotanu u traku, rekavši joj da je ne otvara do 23 sata i da ga u to vreme pozove. Nakon toga je otišao sa ćerkama.

Žena je ignorisala njegove instrukcije i oko 17:20 otvorila pernicu i unutra pronašla 6.200 evra u kešu i oproštajno pismo.

Policija i istražitelji Civilne garde veruju, međutim, da plan nije sastavljen mnogo dana ranije, jer je koristio samo predmete i elemente koji su mu bili lako dostupni.

Nakon toga se odvezao do kuće roditelja i ostavio Anu kod njh, dok je Olivija imala čas tenisa. Za to vreme Himeno je otišao do luke kako bi proverio svoj brod.

Vratio se u teniski klub da pokupi Oliviju i otišli su do kuće njegovih roditelja. U 19:30 sati otišao je do svoje kuće. Malo pre nego što je ubio ćerke, Himeno je u 19:50 poslao govornu poruku bivšoj ženi. U poruci je Olivija rekla majci da njen otac želi da ona dođe do kuće i pokupi neke crteže. Međutim, kada je Zimerman stigla te noći, tamo nije bilo nikog.

Na mestu dubokom oko 1.000 metara bacio je tela svojih ćerki, u nameri da ih majka nikada ne pronađe.

Grad Santa Kruz na Tenerifima, koji je šokiran zločinom, pita se ko je bio Tomas Himeno. Oni koji su ga poznavali rekli su da je bio "upadljiv". Voleo je da igra tenis, brze automobile. Prema rečima svedoka, vozio je oko 260 ili 300 kilometara na čas.

U 20:40 sati, prema sudskim dokumentima, nakon što je razgovarao sa bivšom ženom, Himeno je i dalje bio na brodu, sada bez sidra, nakon što je njihova tela bacio u more.

U tom trenutku ostao je bez baterije na telefonu, pa se vratio u luku da uzme punjač.

U 23:15 sati presrela ga je patrola civilne garde, koja mu je naredila da odmah pristane jer je počeo lokalni policijski čas. Kažnjen je zbog kršenja mera. Himeno im je rekao da će pristati i otići kući, ali je nakon toga rekao da se predomislio i da će provesti noć na brodu.

Patrolni čamac krenuo je prema severu i vratio se tek u 2:30 ujutru. Na licu mesta nije pronađeno ništa neobično.

Himeno je pitao civilnu gardu za punjač, ali kako mu nije odgovarao, seo je u audi a3 i kupio punjač na benzinskoj pumpi, zajedno sa paklicom cigareta i flašicom vode. Napunio je mobilni u kancelariji obezbeđenja, pitajući čoveka da li zna gde je nestala patrola civilne garde. U 00:27 sati ponovo je isplovio svojim čamcem. Od tada ga niko nije video.

Njegov telefon je još jednom bio u funkciji u 00:41. U 1:30 je razgovarao sa bivšom ženom i pričali su o njihovoj vezi. Rekao joj je da odlazi daleko i da više nikad neće videti svoje ćerke. U 2:11 je pozvao svoju devojku i rekao joj je "zbogom", prema sudskim dokumentima.

Rekao je svom ocu da mu je "veoma žao", ali da mu je ovo potrebno. Nekim prijateljima je poklonio neke svoje stvari, poput motocikla ili čamca, a drugima je poslao poruke poput: "Biću dobro, biću bolje".

U 17:35 sati, 28. aprila, tačno 24 sata nakon što je pokupio ćerke, njegov čamac je pronađen kako pluta. Auto sedište najmlađe ćerke takođe je pronađeno u moru.

44 dana nakon odgovora i puno nesigurnosti, telo Olivije pronađeno je u torbi na dnu okeana. Pored je bila druga torba, ali prazna.

I dalje se traga za Aninim telom, ali i Himenom.

U petak je oko 1.000 ljudi, uglavnom žena, protestovalo protiv nasilja nad ženama u srcu Santa Kruza na Tenerifima.

Jedna devojčica je nosila znak na kojem je pisalo: "Prestanite da nas ubijate".

Video: UZNEMIRUJUĆE! Procureo stravičan snimak na kom policija greškom ubija poznatu glumicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gepard1971

    17. jun 2021 | 16:54

    Ovo je još jedan dokaz zašto ljudski rod treba biti zamenjen dinosaurima koji su živeli 65 miliona godina na ovoj planeti a čovek je uspeo da je uništi za par hiljada godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA