Poslanik u Velikoj Britaniji optužen da je seksualno napastvovao dečaka

Kan se suočava sa optužnicom za seksualni napad na tinejdžera, čiji identitet se ne može objaviti jer je navodna žrtva seksualnog prestupa iz 2008. godine

  • 0
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan

Foto: Pixabay

Poslanik vladajuće britanske Konzervativne partije optužen je za seksualno napastvovanje dečaka (15) 2008. godine i suočava se sa suđenjem - u pitanju je Imran Ahmad Kan (47), predstavnik torijevaca iz Vejkvilda iz Zapadnog Jorkšira.

Britanski "Miror" u današnjem izdanju navodi da je Kan napastvovao dečaka u okrugu Stafordšir.

Kan, koji je izabran na opštim izborima 2019. godine ispred partije na čijem je čelu premijer Boris DŽonson, pojavio se pred Vestminsterskim prekršajnim sudom u četvrtak putem video veze, pošto je u to vreme boravio u kancelariji njegovog advokata.

Kan se suočava sa optužnicom za seksualni napad na tinejdžera, čiji identitet se ne može objaviti jer je navodna žrtva seksualnog prestupa iz 2008. godine.

Optužnica, koja je pročitana na sudu, navodi da je u okrugu Stafordšir "Kan namerno dodirivao dečaka starog 15 godina i to dodirivanje je bilo seksualno, kada dečak nije dao pristanak, a vi niste verovali da je pristao, što je u suprotnosti sa Odeljkom tri seksualnog prestupa iz 2003. godine".

Upitan da odgovori da li je kriv, Kan, koga predstavlja Sali Benet-DŽenkins, kratko je izjavio da "nije kriv".

Šef suda Pol Goldspring kaže da sud nije nadležan za prekršajni sud, pa je predmet poslao u Centralni kriminalni sud Old Bejli u Londonu.

Goldspring je kazao Kanu da mora da se pojavi u Old Bejliju 15. jula u 9.30, a do tada mu je dozvoljeno da bude na slobodi.

- Ukoliko se ne pojavite na sudu tog dana, osim ako imate veoma dobar razlog, potencijalno činite kriminalni akt. Da li vam je to jasno - upitao je sudija Kana, koji je odgovorio potvrdno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA