U Brazilu se situacija sa korona virusom ne smiruje: Brojevi inficiranih i preminulih samo rastu

Zvaničan broj umrlih od posledica kovida-19 dostigao je 498.499, po čemu je ta zemlja na drugom mestu u svetu po smrtnosti

  • 0
Brazil, korona virus, bolnice, bolnica Foto: Tanjug/AP

Brazil je zabeležio čak 98.832 slučaja novoobolelih od korona virusa u protekla 24 sata, kao i 2.495 smrtnih slučajeva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Brazil sada ima ukupno 17.801.462 registrovana slučaja korona virusa od početka pandemije, prenosi Rojters.

Brazil je u vrhu pogođenosti epidemijom, odmah iza SAD i zaostaje za većinom zemalja u vakcinaciji svojih 210 miliona stanovnika, pošto je do sada samo 14,5 odsto populacije potpuno vakcinisano sa dve doze.

Brazil je sa Jansenom potpisao sporazum o nabavci 38 miliona doza sa isporukom u poslednjem kvartalu ove godine, tako da prva serija stiže ranije od očekivanog, a komisija u Senatu trenutno vodi istragu protiv vlade zbog kašnjenja u obezbeđivanju vakcina, za šta se najviše okrivljuje stav predsednika Žaira Bolsonara koji je umanjivao značaj pandemije.

Zvaničan broj umrlih od posledica kovida-19 dostigao je 498.499, po čemu je ta zemlja na drugom mestu u svetu po smrtnosti.

Video: Kopanje masovnih grobnica ne jenjava: Prizori od kojih se cepa srce

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA