• 4

Švedski parlament izglasao nepoverenje vladi: Hoće li skandinavska zemlja na vanredne izbore?

Lefvenova klimava manjinska koalicija sa Strankom zelenih oslanjala se u parlamentu na podršku dve male stranke desnog centra i Stranke levice od tesnih izbora 2018. godine.

  • 4
Stefan Lofven

Foto: Tanjug/AP

Švedski parlament izglasao prošle nedelje nepoverenje vladi premijera Stefana Levena. Lider socijaldemokrata imao je nedelju dana da ili podnese ostavku i preda predsedniku skupštine posao da pronađe mandatara za novu vladu, ili raspiše vanredne izbore.

Nacionalističke švedske demokrate iskoristile su priliku da sazovu glasanje prošle nedelje nakon što je bivša komunistička stranka Levica povukla podršku vladi levog centra zbog neslaganja oko zakona o stanovima.

Lefvenova klimava manjinska koalicija sa Strankom zelenih oslanjala se u parlamentu na podršku dve male stranke desnog centra i Stranke levice od tesnih izbora 2018. godine, prenosi Blic.

Kako je parlament u ćorsokaku, nije jasno kome bi se predsednik skupštine mogao da se obrati za formiranje nove administracije, dok ankete pokazuju da su blokovi levog i desnog centra ujednačeni, što znači da vanredni izbori možda neće doneti jasan ishod.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    Nije ni Švedska bolja kao što je nekada bila.

  • Roki

    To bi kod nas niko ravno čudu 😂😂😂😂

  • Beti

    On i njegova vlada su upropastili švedsku!!! Ova zemlja je nekad bila stabilna i sigurna!! Danas se ljudi boje da izlaze vani posle 21.00!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima