Peskov nakon Samita u Ženevi: Ne očekujemo da će SAD prestati da pokušava da "obuzda" Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden sastali su se prošle nedelje na samitu u Ženevi, koji su obojica ocenili kao pragmatičan, a ne prijateljski

  • 0
Dmitrij Peskov

Foto: Wikimedia/Пресс-служба Президента России

Zvanični Kremlj saopštio je danas da ne očekuje da će Sjedinjene Američke Države prestati da pokušavaju da "obuzdaju" Rusiju nakon samita između lidera dve zemlje, kao i da je važno da dve sile budu pragmatične usred razgovora o novim američkim sankcijama.

- Reči predsednika o konstruktivnom raspoloženju tokom samita ne sugerišu da smo se udaljili od trezvenih procena naših bilateralnih odnosa sa SAD - izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi Rojters.

On je dodao da su pragmatizam i trezvenost najvažniji u ovim odnosima.

- I jedno i drugo sugeriše da konstruktivni, pozitivni rezultati samita, apsolutno ne ukazuju na to da će Sjedinjene Države napustiti svoju politiku obuzdavanja Rusije - rekao je on.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je u nedelju za CNN da SAD pripremaju dodatne sankcije u vezi sa trovanjem Alekseja Navaljnog, kritičara Kremlja.

Ruski predsednik Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden sastali su se prošle nedelje na samitu u Ženevi, koji su obojica ocenili kao pragmatičan, a ne prijateljski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA