≫ 

U moskovskim restoranima usluga samo za imunizovane: Nevakcinisani trpe diskriminaciju i na poslu

Svi koji žele da posećuju kafiće, restorane ili barove moraće da pokažu svoj QR kao potvrdu o vakciniciji, ili dokaz o preležanom kovidu 19, ili negativni test ne stariji od tri dana

  • 13
Moskva, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin naredio je da barovi i restorani mogu da poslužuju samo vakcinisane goste i one koji su preležali infekciju i razvili imunitet.

Ovo je jedna od drastičnih, ali nužnih mera smatraju u Kremlj,  odakle stižu i upozorenja da je porast broja inficiranih izazvala delta varijanta korona virusa, koja je prvi put otkrivena u Indiji, ali i sporo sprovođenje programa imunizacije u Rusiji iako su čak četiri vakcine domaće proizvodnje odobrene za upotrebu.

Sobjanin je potvrdio danas da će nova ograničenja stupiti na snagu 28. juna uz konstataciju da su takve mere neophodne kako bi se izbegao novi i strožiji lokdaun, javlja Rojters, prenosi Tanjug.

Svi koji žele da posećuju kafiće, restorane ili barove moraće da pokažu svoj QR kao potvrdu o vakciniciji, ili dokaz o preležanom kovidu 19, ili negativni test ne stariji od tri dana.

Iz Kremlja je danas saopšteno da će građani Rusije koji nisu vakcinisani ili nisu preležali kovid 19, neizbežno biti suočeni sa diskriminacijom na radnom mestu.

- Ljudi koji se nisu vakcinisali ili nisu preležali kovid 19 neće moći da rade gde požele. To neće biti moguće jer su oni pretnja svima koji rade s njima - upozorio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, dok je gradonačelnik Sobjanin potvrdio da su slična pravila "već mesecima na snazi u mnogim gradovima Evrope i Azije".

Video: Vučić i Putin prisustvovali putem video linka početku proizvodnje Sputnjika V na Torlaku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Logic

    22. jun 2021 | 18:46

    Pa normalno , pa šta treba da mole ko mi? Ma svaka čast i kod nas to treba.

  • Salamander

    22. jun 2021 | 20:20

    Vidi ovih neposlusnih serpara samo cekaju da pisu minuse sreca pa vas je malo.

  • Aleksa

    22. jun 2021 | 20:18

    Lepo je Vucic rekao dajte narpde da nastavimo da zivimo I radimo ali hoce satanisti da uniste one koji hoce da zive e takve kazne I kod nas treba da uvedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA