Krvava borba za prevlast meksičkih kartela i klanova: Sedmoro ubijeno u automehaničarskoj radnji

Kartel proganja pripadnike policije i likvidira ih na kućnom pragu, pred porodicom

  • 2
Meksiko

Printskrin: Ilustracija/FB/El Sol de Tijuana

Tužilaštvo u najnasilnijoj meksičkoj državi Gvanahuato u centralnom delu zemlje saopštilo je da je sedmoro ljudi ubijeno u pucnjavi u jednoj automehaničarskoj radionici specijalizovanoj za popravku motocikala.

Država Gvanahuato je rekorder u Mesiku po broju ubistava i poprište je otvorene borbe za prevlast između narko-kartela Halisko i lokalnih kriminalnih klanova, javlja AP a prenosi Tanjug.

Policija do sada nije pružila više informacija o mogućim motivima pucnjave u automehaničarskoj radionici, ali se zna da su ranije takvi obračuni izbijali između rivalskih kriminalnih klanova ili između sitnijih uličnih prodavaca narkotika.

Bitka kriminalaca za prevlast i kontrolu u državi Gvanahuato nastavlja se uprkos pojačanim naporima policije i Nacionalne garde da spreče nasilje.

Tokom proteklih nekoliko meseci Halisko kartel je kidnapovao više pripadnika elitnih policijskih snaga koji su mučeni da bi odavali adrese svojih kolega.

Kartel proganja pripadnike policije i likvidira ih na kućnom pragu, pred porodicom.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA