≫ 

Američki ambasador Džon Saliven vratio se u Moskvu posle dva meseca

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington početkom ove nedelje

  • 0
Vladimir Putin

Džon Saliven (u sredini), Foto: Tanjug/AP

Američki ambasador u Rusiji Džon Saliven vratio se danas na Moskvu, pošto je dva meseca bio na konsultacijama u Vašingtonu.

- Vratio sam se danas. Spreman da radim sa Rusijom na našem cilju postizanja stabilnog i predvidljivog odnosa naše dve zemlje - objavio je Saliven na Tviteru.

On je u izjavi, koju je prenela agencija Interfaks, ranije naveo da SAD i Rusija treba da budu međusobno iskrene i kada se ne slažu, prenosi Rojters.

- Treba da sarađujemo kada postoji naš zajednički interes, a kada postoje nesuglasice, a imamo značajne nesuglasice, važno je da imamo otvoren i iskren dijalog - rekao je Saliven.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi 16. juna.

 

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington ranije ove nedelje.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.

Video: Putin naizgled bahat, a Bajden na oko uplašen: Analiza govora tela kaže nešto sasvim drugo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA