"Derek neće izaći živ iz zatvora": Flojdova sestra i majka policajca reagovale na presudu

Bivši policajac Derek Šovin osuđen danas na 22 i po godine zatvora zbog ubistva Džordža Flojda u maju prošle godine na ulici u Mineapolisu

  • 10
Džordž Flojd, George Floyd Derek Šovin kleči na vratu Džordža Flojda / Printskrin: Youtube/The Telegraph

Sestra Afroamerikanca Džordža Flojda, Bridžet, osnivačica Memorijalne fondacije sa njegovim imenom, komentarisala je danas presudu policajcu Dereku Šovinu koji je ubio njenog brata.

Njena poruka glasi: "Policijska brutalnost konačno je shvaćena ozbiljno", prenosi CNN.

- Kazna na koju je danas osuđen policijski službenik koji je ubio mog brata pokazala je da se brutalnost policije konačno shvata ozbiljno. Ali još je dug put pred nama i potrebno je puno toga promeniti da bi tamnoputi ljudi osećali da ih pripadnici policije u ovoj zemlji tretiraju pravedno i humano - prokomentarisala je Bridžet Flojd.

Šovinova majka: Derek neće izaći živ iz zatvora

Bivši policajac Derek Šovin osuđen je ranije danas na 22 i po godine zatvora zbog ubistva Džordža Flojda u maju prošle godine na ulici u Mineapolisu.

Majka bivšeg policajca Dereka Šovina, Karolin Polenti, izjavila je danas da se plaši da će njen sin biti mrtav pre nego što izađe iz zatvora.

- Derek je posvetio 19 godina policiji Mineapolisa. Bilo mi je teško da čujem od medija, javnosti i tužilaštva da je Derek agresivan, bezosećajan i nepažljiv. To je daleko od istine - izjavila je njegova majka pre izricanja zatvorske kazne, prenosi "Independent".

Ona je dodala da je identitet njenog sina "sveden na rasistu".

- Želim da ovaj sud zna da ništa od toga nije tačno i da je moj sin dobra osoba - rekla je ona.

Flojd je preminuo u maju 2020. godine u Mineapolisu nakon što mu je Šovin kolenom pritisnuo vrat više od devet minuta tokom hapšenja zbog navodnog korišćenja lažne novčanice od 20 dolara.

Po pojavljivanju video snimka usledili su veliki nemiri u SAD u kojima su građani protestovali žaleći se na policijsku brutalnost i rasizam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    26. jun 2021 | 07:47

    Pretjerali su sa kaznom! Dosta mi je i tih crnaca, ne smiješ ga pogledat, odmah je rasizam. Najveći rasisti su upravo crnci. Sto se tiče policajca, mozda je pretjerao ali mislim da nije namjerno.

  • Гаргамел

    26. jun 2021 | 06:34

    Америчко размишљање, бићу пробисвет али хоћу да се органи реда лепо опходе према мени . Постоји стара народна пословица која гласи НЕМОЈ ПА СЕ НЕ БОЈ !

  • Ivo

    26. jun 2021 | 08:06

    Svaka majka ce za svoje dete reci da je dobar covek ma koliki ubica bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA