≫ 

Uhapšen još jedan novinar lista "Epl dejli", sedmi po redu

Popularni tabloid "Epl dejli" bio je primoran da prestane da izlazi nakon racije koju je sprovelo nekoliko stotina policajaca u njegovom sedištu 17. juna i zamrzavanja njegove imovine i bankovnih računa

  • 0
Ryan Law, Rajan Lou Hapšenje Rajana Loua / Foto: Tanjug/AP

Hongkonška policija uhapsila je danas Fung Vai-konga, bivšeg novinara lista "Epl dejli", na međunarodnom aerodromu, osumnjičenog za ugrožavanje nacionalne bezbednosti, dok je pokušavao da napusti grad, izveštavaju lokalni mediji.

Fung je sedmi zaposleni u "Epl dejliu" koji je uhapšen zbog ugrožavanja nacionalne bezbednosti poslednjih nedelja, preneo je Tanjug via Rojters.

On je bio urednik i kolumnista u listu koji je prestao da izlazi, izvestili su lokalni mediji.

Hongkonška policija je u saopštenju navela da je 57-godišnji novinar uhapšen na aerodromu zbog zavere u dosluhu sa stranim zemljama ili stranim snagama radi ugrožavanja nacionalne bezbednosti.

Policija je dodala da je osumnjičeni zadržan i da se istraga protiv njega nastavlja.

Popularni tabloid "Epl dejli" bio je primoran da prestane da izlazi nakon racije koju je sprovelo nekoliko stotina policajaca u njegovom sedištu 17. juna i zamrzavanja njegove imovine i bankovnih računa.

Video: Ekspresno uhapšen nasilnik sa Ade Ciganlije: Srpska policija obavila odličan posao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA