≫ 

Oca, lečenog alkoholičara, našao u kafani pa ga ubio: "Hteo sam da ga krstim, rešim demona alkohola"

Tinejdžer iz SAD je oca udavio u jezeru, i mirno se vratio kući

  • 0
Džek Kalahan, ubistvo, Boston Printscreen/Youtube/CBS News

Tinejdžer (19) iz SAD optužen je da je 28. juna udavio svog pijanog oca u pokušaju da iz njega, kako je rekao, istera demona koji ga je zaposeo.

Džek Kalahan je uhapšen nakon što je njegova majka pozvala policiju i rekla da se tinejdžer nerazumno ponaša. Ubrzo je protiv njega podneta optužnica za ubistvo oca Skota Kalahana (57), javljaju američki mediji.

Mladi Kalahan je u noći između nedelje i ponedeljka, oko 2 sata ujutru došao skroz mokar i rekao je majci da je "tata nestao". Prethodno je otišao da vrati oca kući iz kafane.

Usledila je potraga za Skotom, koji je pronađen na dnu jezera kraj Daksburija, kod Bostona. On je odmah prevezen u bolnicu, gde je proglašen mrtvim.

Po privođenju tinejdžer je rekao da je hteo da krsti oca i da ga oslobodi "demona alkohola".

- On je verovao da krsti oca. Držao ga je u jezeru na leđima, kao bebu, a onda je potapao njegovu glavu u vodu, i tako četiri do osam puta. Kada bi njegov otac počeo da kašlje ili da se davi, on bi mu podigao glavu iz vode. A kad bi otac počeo da pruža otpor, on bi mu ponovo gurnuo glavu pod vodu - rekao je tužilac.

Navodno je Džek to radio sve dok otac nije prestao da mu pruža otpor. Tokom saslušanja je govorio da je njegovog oca zaposeo "prljavi demon Den".

Tinejdžer je pijanom ocu dao opciju da bira: "Ostavio sam mu prostora da kaže šta hoće, da li hoće sa mnom u raj ili hoće u pakao".

- Mislim da je izabrao pakao - rekao je optuženi tinejdžer.

Svađa sa ocem je započela kada ga je Skot pokupio iz kafane u koju je otišao pravo iz Centra za odvikavanje od alkohola. Dok je Džek stigao po njega, Skot je već bio trešten pijan.

Po njih je došao vozač Ubera koji je trebalo da ih vozi kući, ali se tinejdžer navodno čuo sa majkom koja mu je tad rekla da oca pijanog ne dovodi. Tada je promenjena ruta, i vozač ih je ostavio kraj jezera u parku Kroker.

Džek je rekao da ga je otac pijan udario i da je tako sve krenulo.

Advokat optuženog tinejdžera tražio je da se nad njegovim klijentom izvrši psihijatirjsko veštačenje, što je sud uvažio.

Novo ročište zakazano je za 12. avgust, a Džek će do tada biti u pritvoru.

Video: Snimak ubistva Srbina u Americi: Milanu su dvojica prišla na ulici i pucala u njega iz čista mira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA