Talas vrućina u Kanadi odneo 233 života, izmereno rekordnih 49,6 stepeni u Britanskoj Kolumbiji

Stručnjaci upozoravaju da bi ovako ekstremne temperature mogle da izazovu i obimne šumske požare

  • 6
Sunce Foto: Pexels

Smrtonosni talas vrućine u Kanadi je do sada odneo najmanje 233 života, saopštili su zvaničnici. Ovo je do sada nezabeležen crni rekord koji su donele ekstremno visoke temperature, prenosi Rojters.

Najteže je pogođena provincija Britanska Kolumbija, gde je u gradu Litonu registrovana rekordna temperatura od 49,6 stepeni Celzijusa.

Prethodni rekord je zabeležen još u prošlom veku - 1937. i iznosio je 45 stepeni, podsetio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Stručnjaci upozoravaju da bi ovako ekstremne temperature mogle izazvati i obimne šumske požare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    30. jun 2021 | 22:13

    Dajte neke preciznije podatke o aktivnosti Sunca, poremećaju Zemljine ose, ubrzanju vremena, ozonskoj rupi. Svi na severnoj hemisferi golim okom vidimo da je zračenje pojačano, da je svetlost neuobičajeno jarka, da su tornada u Evropi učestalija, da nešto stvarno nije u redu. Temperature su nepodnošljive. Nije ovo rubrika Zanimljivosti, već elementarna katastrofa. Kao da je nešto uperilo reflektor ka Zemljinoj površini. Kakvi vaši el automobili i gluposti. Gde će i kako će ljudi da žive, da odbrane vodu, proizvedu hranu. Podaci su hitno potrebni, a ne zakoni koji više nikakvog smisla ni uticaja nemaju. Pre dve ili tri godine sam pisala da se treba ponašati kao da je 2050 godina. I eto. A ništa nije urađeno da se ova katastrofa spreči. Još se i pandemija desila. Evakuacija? Ali kuda.

  • Vule

    30. jun 2021 | 21:55

    A u Kraljevu 52 C . Ko je rekorder ??

  • Nicolas

    30. jun 2021 | 22:16

    A u Parizu17 stepeni i kiša pada svaki dan,već je tako 3 nedelje.Klima je skroz na skroz otišla u dođavola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA