≫ 

Zvanični Kremlj o odnosima Moskve i Vašingtona: Amerika ne odustaje od planova za obuzdavanje Rusije

Peskov je podsetio da je predsednik Putin više puta govorio o spremnosti da u razvoju bilateralnih odnosa ide onoliko daleko koliko je za to spremna i druga strana

  • 4
Dmitrij Peskov Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, govoreći o odnosima Moskve i Vašingtona nakon samita lidera u Ženevi, rekao da Sjedinjene Američke Države ne odustaju od planova za obuzdavanje Rusije, prenosi Sputnik.

- Ništa se ne može tako brzo promeniti. Prvo – postoji određena inercija, drugo – niko, mislim na naše američke prijatelje, nije odustao od planova za obuzdavanje Rusije. To takođe mora imati svoje negativne posledice - rekao je predstavnik Kremlja za "Prvi kanal".

On je podsetio da je predsednik Putin više puta govorio o spremnosti da u razvoju bilateralnih odnosa ide onoliko daleko koliko je za to spremna i druga strana.

- U kojoj meri su spremni zavisiće od političke volje - istakao je Peskov.

Istovremeno je istakao da među pitanjima koji stižu za „Direktnu liniju sa Vladimirom Putinom“ nema tako mnogo onih koja se tiču međunarodnih tema.

- Međunarodni poslovi, verovatno, u manjoj meri interesuju Ruse, sudeći po pitanjima koje smo videli - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, odnosi Moskve i Vašingtona su „mnogo važni sa stanovišta međunarodne stabilnosti, strateške stabilnosti“, ističući da o toj temi "ima nekih pitanja".

Na pitanje da li je nedavni sastanak Putina sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom uticao na teme koje brinu Ruse, Peskov je priznao da ne misli da je to za stanovnike Rusije glavni događaj.

- Važno je, ali daleko od najvažnijeg. Razvoj naše zemlje, izlazak iz krize su verovatno važniji od međunarodnih pitanja - precizirao je portparol ruskog lidera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar

    1. jul 2021 | 08:28

    Treba zapadnim fasistima stati na kraj vi to znate kako ste sa nemackim fasistima radili.

  • miro

    30. jun 2021 | 23:37

    Amerika ne odustaje od planova obuzdavanja propalig komunizma.To neme veze sa ruskim narodom koji je jis uvek izlozen torturi.diktature.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA