≫ 

Akcija u Crnoj Gori, Albaniji, Italiji i Španiji: Hapse tužioce i policajce zbog trgovine drogom

U Albaniji je uhapšen i tužilaca iz Valone, Maksim Sota, ali i šef Odeljenja za borbu protiv trgovine ljudima u Direkciji policije Ilirijan Bala. Uhapšen je i bivši policajaca Festim Lelaj, ali i direktor Biroa rada Samirim Kurti

  • 3
Hapšenje, lisice, uhapšena devojka, žena Foto-ilustracija: Shutterstock

Vlasti u Albaniji, Crnoj Gori, Italiji i Španiji izdale su 38 naloga za hapšenje nakon međunarodne operacije protiv droge, koja se sprovodi u saradnji sa Specijalnom strukturom za borbu protiv korupcije (SPAK), nezavisnim sudskim telom iz Albanije, i italijanskom grupom za borbu protiv mafije.

Među uhapšenima su visoki albanski zvaničnici, poput tužioca iz grada Valone, Maksima Sota, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, prenosi Juronjuz Albanija.

Kako navodi Albanijan dejli njuz, uhapšeno je i pet policijskih zvaničnika.

Uhapšeni su optuženi za korupciju, zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i međunarodnu trgovinu značajnim količinama opojnih droga, a zaplanjena je određena količina imovine.

Sumnja se da je meta operacije bila grupa koja je krijumčarila droge i prala novac, a da su državni zvaničnici uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i korupcije, dodaje Albanijan dejli njuz.

Očekuje se da će uskoro biti održana konferencija za novinare italijanskih vlasti, na kojoj će biti izneti detalji ove operacije.

Video: Hapšenje vozača poršea koji je pucao na Voždovcu: Kod njega pronađena značka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    2. jul 2021 | 11:43

    Ovde ne bi ostao ni jedan

  • .

    2. jul 2021 | 12:06

    Pa kod nas bi ih sve pohapsili. Samo ko ima para da plati i da mu ostane nešto ne bi bio uhapšen

  • Lubiša

    2. jul 2021 | 12:42

    Hahaha, pa kod nas tužioci iznajmljuju stanive narko dilerima. Suduje ih pozivaju na rodjendane, a tu su podebele koverte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA