≫ 

Vlast u Ukrajini kritikovana zbog žena u vojsci: Vežbale strojevi korak u cipelama sa štiklama

- Teško je smisliti idiotskiju i štetniju ideju - ocenila je Ina Sovsun, članica stranke Glas

  • 6
Ukrajina, vojni marš u štiklama, march heels ukraine Foto: AFP/Profimedia

Vlasti Ukrajine našle su se na udaru kritika nakon što su u javnosti osvanule fotografije žena, pripadnica oružanih snaga, kako uvežbavaju strojevi korak u cipelama sa štiklama.

Ukrajinska vojska se priprema za održavanje Vojne parade idućeg meseca u čast obeležavanja 30-godišnjice državne nezavisnosti, a Ministarstvo odbrane je objavilo juče fotografije umornih žena-vojnika koje marširaju u cipelama sa štiklom, prenosi Rojters, navodi Tanjug.

- Teže nam je nego kada marširamo u čizmama - izjavila je kadetkinja Ivana Medvid.

Ukrajina, vojni marš u štiklama, march heels ukraine Foto: AFP/Profimedia

Nekoliko ukrajinskih zakonodavaca bliskih bivšem predsedniku Petrou Porošenku doneli su u parlament cipele sa visokim potpeticama i ohrabrile ministra odbrane da ih on obuje na predstojećoj paradi.

- Teško je smisliti idiotskiju i štetniju ideju - ocenila je Ina Sovsun, članica stranke Glas ukazujući na štetnost nošenja obuće sa štiklama tokom izvođenja strojevog koraka.

Ona je podsetila da Ukrajinke koje su angažovane u vojsci rizikuju svoje živote kao i muškarci i "ne zaslužuju da im se iko podsmeva".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA