≫ 

Iranu zbog delta soja preti peti talas epidemije: "Dupli mutant" se proširio u južnim provincijama

U Iranu je od početka pandemije od korona virusa umrlo više od 84.000 ljudi, a glavni grad Teheran i još devet gradova su u "crvenoj" zoni. U crvenoj zoni su i provincije na jugu i jugoistoku zemlje

  • 1
Koronavirus, respirator, bolesnik

Foto: Tanjug/AP

Iranski predsednik Hasan Rohani izrazio je bojazan da zemlji preti peti talas epidemije korona virusa zbog širenja delta varijante.

- Postoji bojazan da ćemo se suočiti sa petim talasom epidemije širom zemlje - rekao je Rohani na sastanku radne grupe za korona virus, preneo je Rojters.

On je pozvao na oprez pošto se delta soj proširio u južnim provincijama.

U Iranu je od početka pandemije od korona virusa umrlo više od 84.000 ljudi, a glavni grad Teheran i još devet gradova su u "crvenoj" zoni. U crvenoj zoni su i provincije na jugu i jugoistoku zemlje.

Iran tvrdi da nema dovoljno vakcina za 83 miliona stanovnika zbog američkih sankcija koje komplikuju transfer novca stranim kompanijama.

Prema podacima iranskog ministarstva zdravlja, nešto više od 4,4 miliona ljudi primilo je prvu dozu, a samo 1,7 miliona stanovnika Irana dobilo je obe doze vakcine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA