Nestao kiseonik u bolnici u Indoneziji, preminula najmanje 33 pacijenta teško obolela od korone

Do nestašice kiseonika u najvećoj gradskoj bolnici došlo zbog povećanja broja pacijenata, koji su stizali u sve gorem stanju

  • 0
Indonezija, Džakarta, korona virus Foto: Tanjug/AP

Najmanje 33 pacijenta, teško obolela od korona virusa, preminula su nakon što je u državnoj bolnici na glavnom indonežanskom ostrvu Java nestalo tečnog kiseonika zbog kašnjenja isporuke tokom vikenda, saopštio je portparol bolnice Banu Hermavan.

Kako je objasnio, do smrti pacijenata došlo je nakon prekida centralnog snadbevanja tečnim medicinskim kiseonikom u opštoj bolnici u gradu Jogjakarta, u vreme kada se beleži porast broja obolelih od korona virusa širom zemlje.

Hermavan je objasnio da je do nestašice kiseonika u najvećoj gradskoj bolnici došlo zbog povećanja broja pacijenata, koji su stizali u sve gorem stanju, prenosi AP.

Od subote je ukupno preminulo najmanje 63 pacijenata tokom lečenja od korona virusa, od kojih njih 33 u periodu kada je došlo do prekida centralnog snadbevanja tekućim kiseonikom, iako je bolnica tokom prekida prešla na upotrebu boca s kisikom, naveo je Hermavan.

- Njihovo pogoršano stanje najviše je doprinelo njihovoj smrti - rekao je Hermavan.

Centralno snadbevanje kiseonikom u bolnici ponovo je počelo da radi u 4:45 sata ujutru u nedelju, nakon što je isporučeno 15 tona tekućeg kiseonika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA