≫ 

Orban objavio oglas u nemačkom "Bildu", poručio da Srbija mora postati članica EU

Pre toga se oglasio u hrvatskoj štampi

  • 17
Viktor Orban Foto: Tanjug/AP

Mađarski premijer Viktor Orban platio je stranicu oglasa u današnjem Bildu, gde je izneo svoje predloge kako ojačati Evropsku uniju. U poslednjoj tački Orbanovih predloga nalazi se Srbija, za koju ocenjuje da mora postati deo EU.

Ovu priliku iskoristio je da javno oceni kako Brisel krišom gradi „super državu“, koja nije ovlašćena od strane svih članica EU.

- Kažemo ne evropskom carstvu - poručio mađarski premijer.

Ocenio je i da odluke u zajednici moraju da donose izabrani vodeći političari, ne nevladine organizacije. Inače, Orban je u proteklom periodu imao sukobe mišljenja sa delom evropskih lidera, zaključno sa predsednikom SAD, Bajdenom. Rasprava se rasplamsala zbog stavova o LGBT populaciji.

Za kraj, Orban je poručio da Srbija mora biti primljena u Evropsku uniju kao članica.

Pre današnjeg oglasa u Bildu, Viktor Orban objavio je svoju viziju budućnosti Evropske unije u većim svetksim medijima. Brojni listovi širom Evrope objavili su oglas, preveden na lokalne jezike, u kojoj se mađarska vlada našla na meti kritika zbog novog zakona koji mnogi evropski lideri osuđuju kao napad na prava LGBT zajednice.

Jedna od zemalja u čijoj je štampi oglas objavljen bila je Hrvatska.

Video: Uzimali milione u ime Orbana: Preduzetnika u nevolji ojadili, pa pohapšeni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    6. jul 2021 | 07:04

    Nemam neku posebnu želju za EU al nek živi naš brat Viktor Orban 100 godina zbog njegovog zalaganja i odnosa prema Srbiji.

  • Mile

    6. jul 2021 | 06:43

    Sada mi već stvarno izgleda da nas Orban jako poštuje kao državu.. 👏👏👏

  • Vitez Koja

    6. jul 2021 | 01:02

    Po meni bi i bilo najbolje kada bi mogle hipotetički da uniju naprave Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Srbija, Rumunija, Bugarska,CG, Makedonija,Grčka, koje bi bile zaista ravnopravnije po svemu, uz saradnju i sa Rusijom i Kinom,Turskom i ako hoće Ameri to je ok.Ovako je cela EU taoc Nemačke kojom upravljaju Amerikanci i koji diktiraju sve.Francuzi se kao nešto bore ali su realno skrajnuti i na drugim manjim članicama vežbaju neki svoj autoritet.Ovi ostali su generalno nebitni, možda pomenuti Holandiju i Belgiju više kao administrativne centre i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA