Očuh godinama seksualno zlostavljao kćerke: Majka ih budila noću i podvodila svom mužu

Prijatelji bliznakinja potvrdili su da je očuh bio strog i da je njihovu neposlušnost uvek kažnjavao batinama

  • 2
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Sud u Klagenfurtu proglasio je krivim majku i očuha za višegodišnje seksualno zlostavljanje njihovih kćerki. 

Suđenje koje je trajalo nekoliko meseci, konačno je okončano, a bliznakinje (29) su se posle višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja, koje su trpele tokom detinjstva, izborile da njihova majka i očuh konačno dobiju zasluženu kaznu.

Majka i očuh su od početka suđenja negirali krivicu, a na teret im se stavlja seksualno uznemiravanje i silovanje kćerki. One su danas odrasle žene, a konačno su skupile hrabrost da se suprotstave roditeljima i prijave ih za nasilje.

Prema rečima tužioca, majka ne samo da je primetila, već je i sama tokom noći budila svoje kćerke i podvodila ih svom mužu, piše Orf.at.

To se navodno dešavalo nekoliko puta nedeljno, a završilo se kada su devojčice napunile 12 godina. Međutim, nasilje nad bliznakinjama nastavilo se i kasnije, a završilo se tek kada se jedna od devojčica poverila majci svog prijatelja kada je imala 17 godina.

Na prvom ročištu koje je održano još u aprilu, prijatelji i komšije optuženog para tvrdili su da nikada nisu čuli galamu iz stana i da nikada nisu primetili da se nad devojčicama vrši nasilje.

Tokom suđenja ispitano je čak 27 svedoka, među njima su bili prijatelji i školski drugari bliznakinja, koji su takođe rekli da nikada nisu mogli da pretpostave da one proživljavaju takvu strahotu.

Nasilje dete devojčica  stop Foto: Shutterstock

Oni su, međutim, potvrdili da je njihov očuh bio strog i da je neposlušnost uvek kažnjavao batinama.

Nekoliko njihovih prijatelja reklo je da su tokom školskih dana povremeno primećivali modrice na njihovom telu, ali da one nikada nisu rekle da su one nastale zbog fizičkog zlostavljanja. Oni su takođe rekli da nisu prisustvovali fizičkom i psihičkom maltretiranju devojčica i njihov odnos opsali su kao odnos prosečne austrijske porodice.

- Ne mogu da kažem ništa loše. Ne mogu ni da pomislim kroz šta su one prošle. Ako je očuh i bio strog prema njima, majka ih je uvek branila dok sam ja bio tu - rekao je jedan od njihovih prijatelja.

Tokom suđenja, saslušan je i očuhov rođak, koji ih je prema rečima sestara, na nagovor njihovog očuha, takođe dodirivao po intimnim delovima. On je odlučno negirao optužbe i zbog nedostatka dokaza protiv njega nije pokrenuta istraga.

Devojke koje je očuh silovao i zlostavljao kao devojčice tvrde da je on član pedofilskog lanca u Nepalu koji vodi sa još dva prijatelja.

I dok majka i očuh negiraju krivicu, sudija nema sumnje u verodostojnost priče koju su devojke ispričale, budući da su do detalja opisale strahotu kroz koju su prošle kao devojčice.

Sud je očuha osudio na deset, a majku na osam godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    11. jul 2021 | 08:23

    Samo na 10 i 8 godina. Zato je tako kako jeste! Uzas

  • Goga

    13. jul 2021 | 18:43

    Nema zakona ni kod nas, mog sestrica komsija zlostavljao i dobio samo 2 god zatvora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA