≫ 

Broj stradalih u rušenju stambene zgrade porastao na 46: Iz ruševina izvučeno još 10 tela

Potraga za nestalima nastaviće se sve dok "svi ne budu izvučeni iz ruševina"

  • 2

Broj stradalih u rušenju stambene zgrade u Surfsajdu kod Majamija dostigao je danas 46, pošto je iz ruševina izvučeno još 10 tela.

Pomoćnik šefa vatrogasnog osoblja Majami-Dejda Rejd Džadalah preneo je članovima porodica žrtava na privatnom sastanku da su spasioci izvukli još 10 tela iz ruševina.

On je dodao da su do sada identifikovane 32 žrtve, prenosi AP, navodi Tanjug.

Deo stambene zgrade Šemplejn tauer srušio se 24. juna, a ostatak ruševina je uništen kontrolisanom eksplozijom u nedelju, zbog bojazni da se preostali dao zgrade ne bi samostalno urušio i ugrozio spasilačke ekipe.

Iako se potraga nastavlja, niko nije izvučen živ iz ruševina, osim u prvih nekoliko sati posle obrušavanja zgrade.

Gradonačelnik Surfsajda Čarls Barket rekao je, kako prenosi Glas Amerike, da će se potraga za nestalima nastaviti sve dok "svi ne budu izvučeni iz ruševina".

Dok se potraga za nestalima nastavlja, uragan Elza, koji je danas oslabio na nivo tropske oluje, bliži se Floridi.

Veruje se da će oluja zaobići Surfsajd, ali su nadležni morali da unište preostali deo zgrade, jer postoji bojazan da bi se svakako srušila.

Sa mesta gde se srušila zgrada uklonjene su 124 tone građevinskog otpada, a nešto od pronađenih predmeta će se koristiti i u istragama koje slede.

Uzrok rušenja zgrade još nije zvanično saopšten, ali je u izveštaju inženjera iz 2018. utvrđeno da su postojala oštećenja na zgradi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1234

    7. jul 2021 | 17:38

    Da je Tramp predsednik on bi odma od prvog dana dogadjaja urlao da se odma izvuku iz rusevina zrtve i verovatno bi bilo prezivelih.

  • PRC

    7. jul 2021 | 17:45

    Kinezi brže izgradiše bolnicu nego ovi što će odkloniti ovaj šut. 😜😂🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA