≫ 

Španska Kanarska ostrva i Valensija traže policijski čas: Na intenzivnu negu primaju se mladi

Nemačka je ranije danas proglasila Španiju rizičnim područjem

  • 0
Kanarska ostrva, Španija Foto: Pixabay.com

Španska Kanarska ostrva i region Valensije zatražili su danas od španske vlade da ponovo uvede policijski čas jer raste stopa zaraze korona virusom među mladima koji nisu vakcinisani, što preti da poremeti letnju turističku sezonu.

Španske regionalne vlasti su, otkako je u maju ukinuto vanredno stanje, odgovorne za reagovanje na krizu korona virusa, ali im je potrebno odobrenje suda ili uredba vlade kako bi uveli stroge mere, uključujući lokdaun, zabranu putovanja i policijski čas, objašnjava Rojters, prenosi Tanjug.

Kanarska regionalna vlada najavila je da će tražiti od svog Vrhovnog suda da odobri policijski čas u periodu od 00.30 do 6.00 ujutru na Tenerifima, ostrvu koje beleži najveću incidencu korona virusa.

Predsednik Kanarskih ostrva Angel Viktor Tores rekao je za radio Kadena Ser da će takva mera sprečiti okupljanja tokom noći i tokom vikenda.

- Pritisak na bolnice raste. Na Tenerifima jedinice za intenzivnu negu popunjene su oko 15 odsto, a na intenzivnu negu primaju se mladi - rekao je on.

Valensija, u kojoj se nalazi popularno odmaralište Benidorm, kao i centralni španski region Kastilja i Leon su već tražili od španske vlade da uvede policijski čas, ali je ministarka zdravlja rekla danas da to "nije na stolu".

Nemačka je ranije danas proglasila Španiju rizičnim područjem što znači da turisti i Nemci koji se vraćaju iz Španije moraju da imaju negativan test na kovid-19 kako bi izbegli karantin.

Francuska je prethodno upozorila svoje građane da izbegavaju odlazak u Španiju, iako španski ministar turizma tvrdi da je njegova zemlja bezbedna.

Video: Nema izvlačenja: Policajci hapse ženu koja je otišla na plažu umesto u izolaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA