≫ 

Luka i Dominikanka "pali" zbog šverca kokaina: Za odbeglim Srbinom raspisana poternica

Od ove grupe zaplenjeno je 19 kilograma kokaina, a droga je trebalo da iz luke bude otpremljena do Hong Konga

  • 0
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Policija Dominikanske Republike uhapsila je muškarca i ženu, nakon što su identifikovani kao deo međunarodne kriminalne grupe koja je učestvovala u pranju novca i švercu kokaina, a pokrenula je potragu i za Srbinom koji je deo iste grupe.

Kako su saopštili iz Nacionalne agencije za kontrolu droga u Dominikani, u velikoj akciji slobode je lišena Dominikanka Džini Vinsente Batista Batista (41), uhvaćena u blizini ekološke avenije u opštini Santo Domingo. Lisice su stavljene i na ruke Italijana Luke Botara (62) i to tokom ukrcavanja na Međunarodnom aerodromu Romana, tokom pokušaja da napusti zemlju komercijalnim letom za Milano. Njih dvoje su saučesnici odbeglog Srbina.

Od ove grupe zaplenjeno je 19 kilograma kokaina, a droga je trebalo da iz luke bude otpremljena do Hong Konga.

- Dvoje uhapšenih, kao i Srbin, sumnjiče se da su pokušali da iz jedne dominikanske luke u Hong Kong prebace 19.39 kilograma kokaina, spakovanog u dva automobila, takozvana oldtajmera - prenosi portal El Caribio, dodajući da je droga zaplenjena u februaru, ali da su osumnjičeni tek prekjuče otkriveni.

Kako navode, Dominikanka je bila zadužena da pakete kokaina spakuje u instrument table oldtajmera, koja su potom ukrcana na brod. Plan je bio da se droga tako transportuje do Kine, ali su istražitelji osujetili plan krijumčara. Za Italijanom je u momentu hapšenja na snazi bila poternica zbog sumnje da je švercovao kokain.

On je blisko povezan sa klanom, koji je duže vreme švercovao kokain i prao novac, a čiji je deo i odbegli srpski državljanin. Ovom Srbinu nedavno je u okviru policijskih racija zaplenjena vredna imovina u toj državi, ali on nije pronađen. Veruje se da je uspeo da pobegne van zemlje. Sada je za njim raspisana poternica, objašnjavaju mediji.

Kako dodaju, način na koji je ova grupa planirala da preveze zabranjen tovar, do sada je neviđen.

- Ranije je uhapšen vlasnik oldtajmera iz 1983. i 1984. godine, kao i osoba koja je napravila specijalne bunkere u njima za skrivanje paketa. Lisice su stavljene i čoveku koji je dopustio da se automobili ukrcaju na brod - dodali su izvori.

Kako piše "Kurir", Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, navodno saradnik kavačkog klana, koji je viđen kao naslednik uhapšenog Veljka Belivuka, u martu ove godine navodno je lociran i uhapšen u Dominikani. Prema operativnim podacima policije, on je planirao da posle hapšenja Belivuka i ekipe preuzme njihove poslove. Međutim, već početkom aprila pojavila se informacija da je Džoni pušten na slobodu pod misterioznim okolnostima.

Video: U šupljini ,,mercedesa pronađeno tri kilograma kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA