Pojavio se snimak oskrnavljene crkve u Istanbulu: Uhapšeni pijani muškarci koji su plesali oko krsta

Policija je odredila zadržavanje učesnicima incidenta, a dvojici muškaraca je određena preventivna mera kućnog pritvora, prenose RIA Novosti

  • 5
Turska Istanbul policija Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan oštro je osudio grupu muškaraca koji su izveli ples na zidu jermenske crkve Surb Takavor u istanbulskoj regiji Kadikoj.

Ranije su turski mediji izvestili da je u ponedeljak uveče grupa mladih ljudi plesala na ulici u kojoj se nalazi crkva. Dvojica muškaraca u alkoholisanom stanju popela su se na zid crkve na ulazu u nju i nastavila da igraju. Snimak incidenta sa plesačima ispred krsta objavljen je na društvenim mrežama.

Policija je odredila zadržavanje učesnicima incidenta, a dvojici muškaraca je određena preventivna mera kućnog pritvora, pišu RIA Novosti, a prenosi Sputnik.

- Nepoštovanje (prema religiji) koje je demonstrirano u crkvi u Kadikoju smatram provokacijom usmerenom protiv našeg jedinstva - rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju. Prenos je vođen na njegovom Tviteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moka

    12. jul 2021 | 22:53

    Oni igraju, a ostali se vesele.Da se nešto slično desilo u nekoj džamiji u EU, bilo bi krvi do kolena.

  • Roki

    13. jul 2021 | 06:52

    Ne dajte udbaši 😂😂😂😂

  • Vu

    13. jul 2021 | 06:21

    Grupa je relativan pojam,može biti od dvoje do beskonačno. Ovde na snimku ima nekoliko stotina. Da su Srbi oskrnavili Džamiju na ovom snimku bi bilo nekoliko hiljada učesnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA