SAD: Potpuno vakcinisanima nije potrebna treća doza vakcine

Širenje delta soja korone produbilo je dilemu da li vakcine pružaju dovoljnu zaštitu i od zaraznijeg soja

  • 3
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Američki zdravstveni zvaničnici saopštili su nakon sastanka sa predstavnicima kompanije Fajzer da građani SAD koji su potpuno vakcinisani protiv koronavirusa ne moraju da prime treću dozu vakcine.

Fajzer je prošle nedelje saopštio da planira da zatraži od američkih regulatora odobrenje za dodatnu dozu vakcine, a na osnovu dokaza o povećanom riziku od infekcije šest meseci nakon imunizacije, ali i zbog širenja delta soja korona virusa, prenosi Rojters.

Iz kompanije poručuju da Fajzer i administracija SAD dele uverenje o nužnosti da se uvek bude ispred virusa i potvrđuju da sa američkom administracijom postoji dogovor da naučni podaci diktiraju koji će naredni koraci biti preduzimani.

Širenje delta soja korone, koji je prvi put detektovan u Indiji, produbilo je dilemu da li vakcine pružaju dovoljnu zaštitu i od zaraznijeg, delta soja virusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MM

    13. jul 2021 | 11:21

    "Jedni u klin, drugi u plocu". Izraelci ce vakcinisati trecom dozom, ovi kazu ne treba. Posle se cude sto im gradjani sirom sveta ne veruju.

  • 534

    13. jul 2021 | 13:59

    Logično da ne treba. 370 miliona vakcina po 15 dolara svaka... ma jok. Dosta su vam dve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA