Afroamerikanka dobila 300.000 dolara odštete: Policajac je maltretirao, sve vreme ga snimale kamere

Prema njenim rečima Bilings joj je rekao da spusti prozor, a ona mu je rekla da je ostavi na miru, dok se telefonom nekome žalila zbog toga što je zaustavljena

  • 0
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Sud u američkoj državi Virdžinija presudio je u korist Afroamerikanke koja je tužila policajca zbog prekomerne upotrebe sile, nakon što je bila prisiljena da leži licem priljubljenim na pločnik tokom saobraćajne kontrole i ona će zbog toga dobiti odštetu od 300.000 dolara.

Incident se dogodio 12. februara 2015. godine, kada je Monika Kromarti zaustavljena zbog brze vožnje.

Ona je izašla iz automobila kako bi protestovala što je zaustavljena, ali je poslušala naređenje policajaca Brajana Lija Bilingsa kada joj je rekao da se vrati u automobil, preneo je AP.

Prema njenim rečima Bilings joj je rekao da spusti prozor, a ona mu je rekla da je ostavi na miru, dok se telefonom nekome žalila zbog toga što je zaustavljena.

Nekoliko sekundi kasnije, kako je rekla, policajac ju je izvukao iz automobila i prisilio da legne na zemlju, a onda je svom težinom legao na njena leđa, pri čemu joj je povredio čelo, usnu, zube, desnu obrvu i oba kolena, a pre nego što joj je stavio lisice na ruke i oko nogu.

Gotovo ceo taj incident snimila je policijska kamera koja je kasnije korišćena na dva suđenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA