≫ 

Brazilski predsednik štucao 11 dana, pa završio u bolnici: Odlazak na operaciju još neizvestan

Bolsonaro je danas trebalo da se sastane sa predstavnicima pravosuđa, budući da je protiv njega pokrnuta istraga zbog navodne korupcije prilikom nabavki vakcina

  • 0
Virus Outbreak Brazil Eraldo Peres

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro hospitalizovan kako bi uradio detaljne analize nakon što se požalio na jake bolove u stomaku, rekao je njegov savetnik za štampu.

Predsednik je zatražio pomoć nakon što se 11 dana borio sa neprekidnim naletima štucanja, a mediji prenose da je Bolsonaro hospitalizovan zbog jakih bolova u abdomenu.

- nakon što uradi sve potrebne analite predsednik Bolsonaro će ostati u bolnici naredna dva dana kako bi se pratilo njegovo stanje - rečeno je iz njegovog kabineta.

Još uvek se ne zna da li će brazilski lider biti podvrgnut operaciji kile. On je do sada imao šest operacija, od kako je 2018. godine tokom predizborne kapmanje izboden nožem.

- Predsednik je veseo i dobro se oseća - rečeno je medijima, piše AA.com.

Bolsonaro je danas trebalo da se sastane sa predstavnicima pravosuđa, budući da je protiv njega pokrnuta istraga zbog navodne korupcije prilikom nabavki vakcina.

Sumnja se da je došlo do nepravilnosti u vezi sa ugovorom vrednim 1,6 milijardi reala (316 miliona dolara) potpisanog u februaru za 20 miliona doza sa brazilskim posrednikom proizvođača vakcina Bharat Bajotek, preneo je Rojters.

Komisija brazilskog Senata koja istražuje delovanje administracije protiv pandemije navela je da sumnja da je cena previsoka i da je došlo do korupcije u vezi sa potpisivanjem ugovora.

Pre nego što se saznalo za njegove zdravstvene probleme Vrhovni sud je otkazao sastanak ne navodeći razloge. U saopštenju je samo navedeno da će se sastanak održati u dogledno vreme.

Bolsonarov sin: Moj otac ima poteškoće s govorom

Flavio Bolsonaro, sin brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, izjavio je danas da njegov otac, koji će možda morati na hitnu operaciju zbog opstrukcije creva, ima poteškoće s govorom.

U izjavi za CNN Brazil, Flavio, koji je savezni senator, rekao je da ako njegov otac bude morao na operaciju to ne bi trebalo da bude ozbiljan zahvat, preneo je Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA