≫ 

Belorusija: "Imamo informacije o umešanosti NVO u tajne tokove novca iz inostranstva"

Informaciju o "tajnim tokovima" novca saopštio je šef glavnog direktorata Komiteta zaduženog za istragu organizovanog kriminala i korupcije Vladimir Šiško

  • 8
Protest u Belorusiji u Minsku Foto: Ilustracija/Promedia/AFP

Beloruski istražni komitet je saopštio danas da poseduje informacije o umešanosti lidera i osoblja brojnih nevladinih organizacija i medija u tajne tokove novčanih sredstava iz inostranstva.

Tu informaciju je saopštio šef glavnog direktorata tog Komiteta zaduženog za istragu organizovanog kriminala i korupcije Vladimir Šiško, javlja ruska agencija TASS, a prenosi Tanjug.

- Tokom istrage kriminalnih slučajeva, verodostojne informacije su primljene o umešanosti lidera i osoblja niza nevladinih organizacija i sindikata, kao i predstavnika medija, u tajne tokove značajnih novčanih sredstava, koja su pre svega, primljena iz inostranstva, kao i u utaju poreza i finansiranje različitih vrsta protestnih aktivnosti beloruskog stanovništva - izjavio je Šiško.

Precizirao je da se to posebno odnosi na slučajeve protiv članova, kako je rekao, neregistrovanog centra za ljudska prava pod nazivom "Viasna".

Video: Uznemirujuće! Beloruski opozicionar pokušao da izvrši samoubistvo u krcatoj sudnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    16. jul 2021 | 17:51

    ULOZICE NATO I ZAPAD MILIJARDE SAMO DA LUKASENKA SKLONE I DOVEDU NA VLAST AMERICKOG MARIONETU !!! ZELE DA IH RAZDVOJE I UNISTE PRAVOSLAVLJE KOJE SMETA NWO-NOVOM SVETSKOM PORETKU!!!!

  • Aca

    16. jul 2021 | 17:49

    Izdrzi brate Lukasenko srbi su uz tebe!!!

  • Antun pokatoliceni srbin

    16. jul 2021 | 19:27

    Naravno da su zapadni fasisti umesani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA