≫ 

Hiljade Francuza na ulicama: Ljuti na Makrona, traže slobodu izbora za one koji neće vakcinu

Nove mere su već izazvale demonstarcije ranije ove nedelje, zbog čega je policija koristila suzavac da rastera okupljene

  • 8
Francuska protesti Foto: Tanjug/AP

Na hiljade ljudi marširalo je danas širom Francuske kako bi izrazili protest protiv planova predsednika Emanuela Makrona da uvede obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i vakcinacione sertifikate prilikom ulaska u kafiće, restorane i bioskope.

Makron je ove nedelje saopštio nove mere kako bi se zemlja izborila sa drastičnim porastom u broju kovid slučajeva, dok demonstranti kažu da se mora poštovati sloboda izbora onih koji ne žele vakcinaciju, javlja Rojters.

Nove mere su već izazvale demonstarcije ranije ove nedelje, zbog čega je policija koristila suzavac da rastera okupljene.

Protesta je bilo u Parizu, Marseju, Lionu, Lilu, i još nekim manjim centrima, a uključivala je i demonstrante sa "žutim prslucima", koji su, prema pisanju Rojtersa, pokušali da ožive anti-vladine proteste nastale tokom lokdauna.

Uprkos jačini protesta, agencija za strateško istraživanje Ipsos-Sopra Steria Pol je u petak objavila da se više od 60 odsto Fracuza slaže sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, kao i obaveznim vakcinacionim sertifikatima na nekim javnim mestima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LALE

    17. jul 2021 | 23:14

    Pocelo jeeee!!! Dize se narod protiv farmako-mafije i njihovih poltrona!!! Jos kada dodje novi soj "METLA" bezace krizni stabovi glavom bez obzira...

  • Nicolas

    18. jul 2021 | 00:44

    Tako treba,ceo svet treba da krene protiv ove diktature,sve su ovo lepo smislili moćnici,idioti.

  • C he

    18. jul 2021 | 00:10

    U boj za zivot svoj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA