• 2

Konzul BiH u Minhenu: U poplavama nema stradalih iz Srbije, BiH i Hrvatske

Ona je dodala da je u kontaktu sa konzulima Srbije i Hrvatske i naglasila da su slike strašne, kao da se na području pokrajina Severna Rajna-Vestfalija i Rajnaland-Pfalc i dalje traga za velikim brojem nestalih

  • 2
Poplave u Evropi, Nemačka, Belgija

Foto: Tanjug/AP

Generalni konzul Bosne i Hercegovine u Minhenu Vera Sajić izjavila je da u katastrofalnim poplavama u Nemačkoj nema stradalih državljana BiH, niti državljana Srbije i Hrvatske, javlja RTRS.

Broj poginulih u poplavama u Nemačkoj i Belgiji porastao je na 157, saopštile su hitne službe, a većina od tog broja je u Nemačkoj.

- U stalnom sam kontaktu sa kolegama u konzulatima u Frankfurtu, koji je nadlezazn za poplavljene nemačke pokrajine i sa konzulatom u Štutgartu, sa ambasadom u Berlinu. Nema stradalih građana BiH i nadam se da će tako i ostati - rekla je Sajiće u telefonskoj izjavi Srni.

Ona je dodala da je u kontaktu sa konzulima Srbije i Hrvatske i naglasila da su slike strašne, kao da se na području pokrajina Severna Rajna-Vestfalija i Rajnaland-Pfalc i dalje traga za velikim brojem nestalih.

- Čiste se ulice i domovi gde je to uopšte moguće, ali nažalost cela naselja su nestala u naletima jake vodene bujice. Na terenu je više od 15.000 vatrogasaca, policajaca, vojske i pripadnika drugih humanitarnih službi - izjavila je Sajić.

Još se ne znaju razmere materijalne štete, ali postoje procene osiguravajućih kuća,

- Još se ne zna kolika je šteta, ali procene osiguravajućih kompanija su oko 1,2 milijardi evra. Bolji poznavaoci prilika tvrde da će se šteta zaista meriti milijardama, s obzirom na to da je uništena infrastruktura - putevi i mostovi, kao i privatne kuće, škole, bolnice, jer su, nažalost, nestala cela sela - kazala je ona.

Video: Divljaju poplave u Nemačkoj: Najmanje 6 poginulih, među žrtvama i vatrogasci

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ban

    Ali ih takodje nema da pomognu u spasavanju iako su gradjani te zemlje!

  • hah

    Srbi navikli na takva sr… tako da je za nas to kao dobar dan

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima