Severna Koreja izdala direktivu omladini: "Oduprite se slengu i uticaju sa Juga"

Zvanični list vladajuće Radničke partije kritikovao je uticaj južnog suseda na sve, od frizura do govora

  • 1
Pjongjang, Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Mladi u Severnoj Koreji upozoreni su da se pridržavaju standardnog jezika koji se govori u toj zemlji i prate "tradicionalan način života", što je deo kampanje Pjongjanga za suzbijanje kulturnog uticaja iz susedne Južne Koreje.

Zvanični list vladajuće Radničke partije "Rodong Simun" kritikovao je u uvodniku u nedelju uticaj južnog suseda na sve, od frizura do govora.

- Ideološki i kulturni proboj pod šarolikom firmom buržoazije je opasnija čak i od neprijatelja sa puškama - navodi se u tekstu, prenosi Gardijan.

Ističe se da, umesto da oponašaju vršnjake iz Južne Koreje, mladi u Severnoj Koreji treba da se drže svog "superiornog standardnog jezika", koji se bazira na dijalektu glavnog grada Pjongjanga.

List ocenjuje da reč o budućnosti čitavog političkog sistema Severne Koreje.

- Kada nove generacije imaju jasan osećaj ideologije i revolucionarni duh, budućnost zemlje je svetla, Ako to nije slučaj, decenije socijalnog sistema i revolucije će nestati - navodi se u tekstu i upozorava da je to "lekcija ispisana krvlju u istoriji svetskih socijalističkih pokreta" .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    19. jul 2021 | 12:39

    Komunizam je zlo.. sta uradiš od tih ljudi iz Severne Koreje.. ali, neće još dugo zgadija crvena da ih maltretira...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA