≫ 

Toplotni talas u Engleskoj odneo 14 života: Među stradalima i deca, velika opasnost su otvorene vode

Do sada je od posledica utapanja u Britaniji preminulo 14 osoba, a strahuje se da bi taj broj uskoro mogao da bude veći

  • 0
Vrućina toplotni talas visoke temperature Foto: Tanjug/AP

Telo dečaka izvučeno je juče iz reke Trent u Velikoj Britaniji, pa se time broj žrtava toplotnog talasa povećao na 14.

Veruje se da je u pitanju tinajdžer, koji je doživeo toplotni udar dok je plivao u reci oko pola šest uveče po lokalnom vremenu.

- Spasilački tim iz Derbšira krenuo je u potragu za nestalim dečakom, međutim kada ga je ekipa pronašla oko pola 12, mogli su samo da konstatuju smrt - rečeno je medijima iz policije.

Slična situacija se dogodila i dan ranije kada je u zapadnom Jorkširu u kanalu pronađeno telo dečaka (14).

Problemi sa toplotnim udarima i utopljavanjem posledica su visokih temperatura u Velikoj Britaniji. Poslednjih dana pojedine delove zemlje zahvatio je toplotni talas, pa su vlasti upozorile Britance na opasnost od otvorenih voda.

Do sada je od posledica utapanja u Britaniji preminulo 14 osoba, a strahuje se da bi taj broj uskoro mogao da bude veći.

Juče je u Britaniji bio najtopliji dan ove godine, sa izmerenih 34 stepena. Iako bi se nekom učinilo da to nisu previsoke temperature, ovo je za ovu ostrvsku zemlju rekord, budući da je poslednjih godina prosek temperatura u julu između 20 i 25 stepeni celzijusa.

Iako su se Britanci ponadali da će toplotni talas uskoro proći, stručnjaci upozoravaju da će se visoke temperature nastaviti u narednih mesec dana i da zahlađenje mogu da očekuju tek u septembru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA