≫ 

Izrael ponovo uvodi mere protiv korone zbog brzog širenja zaraznije delta verzije

Ublažavanje ograničenja podrazumevalo je odustajanje od programa "Zelena propusnica" koji je omogućavao ulazak u neke javne prostore samo ljudima koji su vakcinisani ili su se oporavili od kovida 19

  • 9
Izrael protesti koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Izrael je danas objavio planove da će dozvoliti samo ljudima koji se smatraju imunim na kovid-19 ili su nedavno imali negativan test da uđu u neke javne prostore kao što su restorani, teretane i sinagoge, posle ponovnog porasta broja zaraženih od korona virusa.

Izraelska vlada je ukinula većinu ograničenja posle brze vakcinacije posle koja je smanjen broj zaraženih i umrlih, preneo je Rojters, navodi Tanjug.

Ublažavanje ograničenja podrazumevalo je odustajanje od programa "Zelena propusnica" koji je omogućavao ulazak u neke javne prostore samo ljudima koji su vakcinisani ili su se oporavili od kovida 19.

Ali, pojedine mere su već vraćene, uključujući nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i strožije zahteve za ulazak turista zbog brzog širenja zaraznije delta verzije korona virusa.

Vezano za dalje pooštravanje mera, kabinet premijera Naftalija Beneta rekao je da će program "Zelena propusnica" ponovo biti na snazi od 29. jula, po odobrenju vlade.

- Zelena propusnica će se primenjivati kod kulturnih i sportskih događaja, u teretanama, restoranima, na konferencijama, prilikom posete turističkima atrakcijama i verskim objektima - navedeno je iz Benetove kancelarije posle sastanka vezanog za situaciju sa korona virusom.

Video: Jerusalim: Policija upala na ilegalno održavanje svadbe, nekoliko lica povređeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    22. jul 2021 | 21:20

    Toliko o efikasnosti vakcina, naročito američkih...

  • A

    22. jul 2021 | 21:14

    Koliko se sećam, ne tako davno, uspešno ste i na silu vakcinisali populaciju,da pitam, zašto??

  • Маркони

    22. jul 2021 | 23:21

    Израел највише вакцинисаних, а опет уводе мере! Белорусија вакцина ко хоће, нема никаквих мера! Па шта је онда боље - западна демократија или источна тиранија?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA