Požar u Kaliforniji preti kućama, deo pod kontrolom: Uništeno područje od 1500 kvadratnih kilometara

Naređena evakuacija najmanje 2.000 domova

  • 0
Kalifornija Oregon požari

Foto: Tanjug/AP

Najveći požar u SAD gori danas u južnom delu Oregona, ali su naporan rad i slabiji vetar pomogli da se ograniči širenje požara, iako on i dalje preti domovima u susednoj Kaliforniji.

Požar je do sada uništio područje od oko 1.500 kvadratnih kilometara, i sada je 40 procenata pod kontrolom, preneo je AP.

Zbog požara je naređena evakuacija najmanje 2.000 domova, a on predstavlja pretnju za još 5.000 kuća.

Gornja istočna ivica požara nastavila je da se kreće prema Samer Lejku zbog čega je naređena evakuacija iz pojedinih delova okruga Lejk, naveli su vatrogasci, prenosi Tanjug.

U Kaliforniji, u požaru Temerek južno od jezera Taho izgorelo je više od 202 kvadratna kilometra drveća u nacionalnom šumskom području.

Kalifornija Oregon požari

Foto: Tanjug/AP

Požar u okrugu Alpajn uništio je najmanje 10 zgrada, a vatrogasci su danas očekivali aktivno ili ekstremno delovanje požara visokih temperatura, koje idu i do 32 stepena Celzijusovih.

Naredbe za obaveznu evakuaciju izdate su u četvrtak u okrugu Plamas u Sijera Nevadi, dok je požar Diksi nastavio eksplozivno da raste prema istoku, postavši najveći kalifornijski požar ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA