• 1

Diksi, najveći požar u Kaliforniji, "guta" domove: Sravnio sa zemljom 10 kuća i ide ka zapadu

Požar, koji je počeo 14. jula, već je sravnio sa zemljom više od 10 kuća i drugih građevina

  • 1

Plamen koji se širio neravnim terenima u severnoj Kaliforniji uništio je u subotu više domova, dok su brojni drugi požari pogodili zapad SAD.

Požar Diksi, koji je počeo 14. jula, već je sravnio sa zemljom više od 10 kuća i drugih građevina kada se tokom noći "probio" kroz malu zajednicu Indijskih vodopada.

Ažurirana procena štete nije bila odmah dostupna, iako su iz vatrogasne službe naveli da je požar ugljenisao više od 73.200 hektara u okruzima Plumas i Bati i da je tek 20 odsto pod kontrolom, prenosi Glas Amerike.

Vatra je gorela u udaljenom području kojem je pristup ograničen, ometajući napore vatrogasaca dok su gasili vatru prema istoku, zbog čega su izdate naredbe za evakuaciju u nekoliko malih zajednica i duž zapadne obale jezera Almanor, popularnog odmarališta.

Butleg, najveći požar na jugu Oregona, bio je gotovo do pola lokalizovan u subotu, jer je više od 2.200 pripadnika vatrogasnih posada radilo po vrućini i vetru na njegovom obuzdavanju.

Kako su saopštile vlasti, širenje vatre usporeno je, ali su hiljade domova i dalje ugrožene na istočnoj strani teritorije koju je zahvatio požar.

Običaj je inače da požari nastali u šumama, dobiju ime po oblasti gde su se prvo javili.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    Sravnio sa zemljom 10 kuća daščara, a koliko ste vi kuća svojim bombama po svetu sravnili sa zemljom i to od tvrdog materijala?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima