≫ 

Talasi na Sartiju juče odneli dva života, stradao Srbin: "Šok i tuga, sa njim bili supruga i sin"

Loši vremenski uslovi u Sartiju odneli su juče dva života

  • 28
Zlatko Belić Foto: Facebook/ZB

Zlatko B. (53), Srbin iz Gornjeg Milanovca, koji se juče udavio na letovanju u Sartiju, nije jedina žrtva na ovoj lokaciji. Tog dana se u slično vreme, na istoj plaži, udavio još jedan turista. 

Obe žrtve nisu bile daleko od obale i stajale su u vodi. Međutim, zbog jakih talasa su najverovatnije izgubili ravnotežu i, nažalost, nije im bilo spasa.

Kako su za naš portal naveli iz Nikana.gr, muškarac se utopio ispred svog smeštaja u Sartiju, a sa njim su na letovanju bili supruga i sin.

Prema njihovim rečima, njegovo telo je prevezeno u Poligiros, gde će naknadno biti utvrđen uzrok smrti.

- U kontaktu smo sa porodicom, suprugom i sinom. Zaista ogroman šok i tuga - kažu u agenciji.

Sarti je jedno od popularnijih letovališta, posebno za srpske turiste, međutim visoki talasi i snažan vetar su u ovom delu Grčke česti, posebno u popodnevnim časovima. Zbog jakih talasa, poslednjih nekoliko dana na plažama, ovog letovališta istaknuta je crvena zastava koja označava da je u tom momentu kupanje u moru zabranjeno. Turisti su uprkos upozorenjima odlučili da se okupaju, što je u oba slučaja rezultiralo utapanjem.

- Talasi nisu baš toliko veliki, ali su u nekim delovima vrlo opasni, pogotovo oko sredine plaže. Oni naprave prilično velika udubljena u pesku i kupači lako izgube tlo pod nogama. Utapaju se i dobri plivači. Spasioci upozoravaju, ali ljudima se čini da ne postoji neka velika opasnost. Molimo vas da budete oprezni - stoji u objavi jedne Fejsbuk stranice.

Kako svedoče Srbi, koji su ove godine letovali na Sartiju, prošle sedmice se utopio i jedan državljanin Mađarske. Neki su čak uletali u vodu da izvlače plivače koji bi iznenada počeli da se dave.

- Pre tri dana sam izvukao iz talasa jednu Rumunku, jedva je hodala. Po drugih dvoje davljenika, koje su drugi izvukli nekako iz mora posle 40 minuta borbe, došla je hitna pomoć, strašne scene - svedoči jedan od turista koji se nedavno vratio sa Sartija.

Video: (POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    26. jul 2021 | 11:21

    Nikad necu razumeti sta ljude privlaci da godinama letuju u Sartiju

  • Ceca

    26. jul 2021 | 11:04

    Mene zmalo nije odneo talas u Sartiju 2015 ,bila u plicaku jedva se izvukla.

  • Dejan

    26. jul 2021 | 11:41

    Upravo tako pored CG voda isto čista,slana,bre.Kakvi talasi.Kao svi smo mi plivači a vidimo vodu jednom godišnje ili čak i duže.Toliki put predješ.U Boki voda mirna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA