≫ 

Prva žrtva eksplozije u Nemačkoj: Četvoro radnika se još uvek vodi kao nestalo

Povređena je 31 osoba, od kojih pet zahteva intenzivnu negu

  • 0
Leverkuzen, Nemačka, eksplozija Foto: Tanjug/AP

U snažnoj eksploziji u fabrici za preradu otpada, u kojoj ima povređenih, potresla je danas Leverkuzen i izazvala požar, preminula je jedna osoba, piše Bild.de.

Poginuli je prema pisanju lista jedan od petorice radnika koji su se vodio kao nestali. Povređena je 31 osoba, od kojih pet zahteva intenzivnu negu. Mediji javljaju da se traga za četvoro nestalih, a požar je u međuvremenu lokalizovan.

Vlasti su izdale hitno upozorenje građanima i naredili da svi zatvore prozore i vrata, jer se nad gradom nadvija otrovni oblak. Oni su upozorili građane da postoji rizik za pojavom nove eksplozije.

Kako su saopštili iz vatrogasne brigade, uzrok eksplozije još nije poznat. Njihove ekipe su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar.

Eksplozija Leverkuzen Printscreen: YouTube/MISTER GORDON

Iz predostrožnosti bio je zatvoren deo auto-puta u blizini fabrike, saopštili su iz policije.

Vatrogasnim ekipama je trebalo tri sata da ugase požar u "Hemparku", u kom su, između ostalog, smeštene hemijske kompanije "Bajer" i "Lankses", a koji je usledio nakon eksplozije koja se dogodila u 9.40 sati po lokalnom vremenu, saopštila je kompanija "Kurenta", operater tog hemijskog parka, a prenosi agencija Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA