≫ 

Slovaci izašli na ulice: Protestuju protiv novog zakona koji daje olakšice vakcinisanima

Protest je bio miran, ali je zatvorio saobraćaj u skoro celom gradu, međutim policija nije pokušala da rastera demonstrante

  • 10
Protesti u Slovackoj Protesti u SLovačkoj ilustracija Foto: Tanjug/AP

Na stotine ljudi blokiralo je danas saobraćaj u centru slovačke prestonice, kako bi izrazili protest protiv zakona koji daje olakšice osobama koje su se vakcinisale protiv kovida-19, kao što su pristup javnim događajima i prostorima, preneli su slovački mediji.

Zakon, koji predviđa da osobe koje se nisu vakcinisale moraju da budu negativne na testu pre dolaska na javni događaj, odobren je u nedelju u parlamentu, a potpisala ga je predsednica Zuzana Kaputova, preneo je Rojters.

Slovačka se priključila sve većem broju država koje traže vakcinacioni sertifikat ili negativan test za prisustvovanje ili ulazak u određene objekte, poput bioskopa, restorana i ostalih prostora u zatvorenom.

Protest je bio miran, ali je zatvorio saobraćaj u skoro celom gradu, međutim policija nije pokušala da rastera demonstrante, dodaje Rojters.

Do danas, u Slovačkoj je vakcinisano 35,7 odsto punoletnih građana, a prema podacima američkog univerziteta Džon Hopkins, Slovačka je jedna od zemalja sa najmanjom stopom vakcinacije po glavi stanovnika.

Video: Bez distance i maski: U centru Beča danas je održan protest protivnika korona mera i vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Č sa D

    29. jul 2021 | 18:46

    Šta mi Srbi čekamo.

  • ja

    29. jul 2021 | 18:59

    Vidim, izlaze na ulice, da protestvuju, i to već traje, Grcka, Francusaka pre nedelju dana, i , šta se desilo? NIŠTA!!!! Antivakseri uzalud se nadate, da će doći do promena!! NEĆE!! Primicete bocu!!!!

  • S

    29. jul 2021 | 18:47

    Bravoooo. Svugde se uvode restrikcije za avakse. Polako pa ce i kod nas!!! Svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA