Crnogorci "iskoristili" slavnog glumca za pljačku: Svi gledali u Žan Kloda, oni pobegli trotinetom

U utorak uveče u poznatoj zlatari "Šome", koja se nalazi nadomak Jelisejskih polja u pariskom arondismanu 8, dogodila se pljačka koju su francuski mediji opisali "skoro pa savršenom"

  • 0
Pariz, lisice, hapšenje Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock
Pariz, lisice, hapšenje Foto-ilustracija: Pixabay, Shutterstock

Dvojica crnogorskih državljana, starosti 44 i 54 godine, koji su, navodno, opljačkali u utorak poznatu parisku zlataru i ukrali nakit čija je vrednost između dva i tri miliona evra pripadaju bandi Pink Panteri, pišu francuski mediji.

Pljačku su izveli na spektakularan način - iskoristili su trenutak kada je poznati glumac Žan Klod van Dam bio u optičarskoj radnji u blizini, pa su svi gledali u njega, nakit vredan tri miliona stavili u kesu, pretili bombom, pa pobegli na trotinetu!

U utorak uveče u poznatoj zlatari "Šome", koja se nalazi nadomak Jelisejskih polja u pariskom arondismanu 8, dogodila se pljačka koju su francuski mediji opisali "skoro pa savršenom".

Prema onome što su snimci nadzornih kamera pokazali, jedan od pljačkaša je oko 17 časova ušao u zlataru pretvarajući se da je zainteresovan za kupovinu određenih komada nakita.

- Bio je u sivom odelu, imao je naočare i masku. Do zlatare se dovezao zelenim trotinetom - pišu mediji.

Za to vreme imao skrivao je pištolj koji zaposleni nisu primetili, a koji je izvadio nakon što je od njih tražio da mu pokažu dragulje.

- Radnik je nakit stavio na poslužavnik ispred njega, a razbojnik je tada izvadio pištolj i zahtevao ključeve od vitrina - reči su izvora francuskih medija.

Uzeo je nakit vredan vredan gotovo 3 miliona evra, spakovao ga u kese i sa plenom nestao na trotinetu!

Nakit je stavljao u kesu. Radnici su stajali nepomično jer im je pretio da će, ukoliko se neko pomeri ili pozove policiju, aktivirati bombu. Nakon pljačke je zaključao radnike je radnike zaključao u zlatari i pobegao. kamere su snimile da se na trotinetu uputio prema reci Seni do metroa, a tamo mu se izgubio trag.

Policija je tada krenula u potragu za pljačkašem i njegovim saučesnikom i otkrila je da su iznajmili sobu u hotelu koji se nalazi u pariskom arondismanu 3. Kada su stigli u apartman osumnjičenih već nije bilo, ali je policija u njemu pronašla trag koji ih je odveo do njih. Naime, oni su u apartmanu naišli na dokaze da su osumnjičeni tog jutra u 8 časova krenuli autobusom za Beograd.

Uspeli su da umaknu otprilike 200 kilometara od Pariza, u pravcu prema Nemačkoj, kada ih je oko 11 sati policija sustigla na benzinskoj pumpi "Air de Longeville", gde je autobus pravio poslednju pauzu pre izlaska iz zemlje, a onda je usledila filmska akcija.Policajci u civilu su naoružani upali u autobus uz povike"policija, policija".

To je među putnicima izazvalo paniku i zbunjenost i niko u prvi mah nije shvatao šta se dešava, a u autobusu je nastao potpuni haos. Naređeno im je da se ne pomeraju, a policajci su u kratkom roku preuzeli kontrolu nad situacijom.

Započeli su detaljnu pretragu autobusa koja je trajala gotovo sedam sati, potvrđeno je "Blicu" u agenciji "Fudeks", u čijem se autobusu sve dogodilo. Policija je, kako su ispričali oni koji su se zatekli na licu mesta, putnike izvodila jednog po jednog, a onda je usledio detaljan kompletnog prtljaga svakoga od njih.

- Otvarali su svaku kuticiju - rekao je jedan od putnika portal "svi Srbi u Parizu".

Nisu hteli da odustanu dok ne pronađu kompletan plen, za koji su sumnjali da se nalazi u nekom od kofera. Oko 16 časova je nakit, prema navodima, vredan 3 miliona evra pronađen u jednoj od torbi.

- Sve vreme pretresa niko nije smeo da uradi nešto što mu nije rečeno, a na licima policajaca videla se odlučnost da reše pljačku o kojoj je pričala cela Francuska - rekao je izvor portala.

Uz pomoć putnika koji govori francuski pokušavali su da saznaju kome torba pripada, a ispostavilo se da nema vlasnika. I nakon što su pronašli nakit, nastavili su pretragu ostalog pritljaga.

Da li je pronađen sav ukraden nakit nije poznato. Prema komentaru osobe koja je na društvenoj mreži Fejsbuk navela da je i sam bila jedan od putnika, dve ogrlice i jedan par minđuša bili su jedini pronađeni komadi.

Za to vreme dvojici muškaraca, kasnije će se saznati crnogorskih držaljana, već su stavljene lisice na ruke i oni su sve što se dešavalo posmatrali iz neposredne blizine.

Francuski organi reda odredili su im pritvor, a rečeno je i da su uhapšeni nisu odranije poznati policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA