≫ 

Mališana rastrgli psi njegovog najboljeg druga: Lekari se bore za život dečaka

Mališana su napali psi rase kane korso i američki buldog, koji su ranije imali mirnu narav, i nije poznato zašto su u četvrtak izgubili kontrolu i napali dete

  • 37
Kane korso, cane corso, pas

Foto: Pixabay

Dečak star 12 godina teško je povređen kada su ga napala dva psa dok se igrao u dvorištu kuće svog najboljeg druga. Tragičan ishod sprečio je slučajni prolaznik, koji je čuo mališana kako vrišti.

Jeziv napad dogodio se prošle sedmice u Stafordširu u Engleskoj, a dečak je zadobio teške povrede glave, grudi, leđa i nogu.

Mališana su napali psi rase kane korso i američki buldog, koji su ranije imali mirnu narav, i nije poznato zašto su u četvrtak izgubili kontrolu i napali dete.

Komšija je bio očevidac stravičnog napada. Sve se, prema njegovim rečima, odigralo oko 14 časova, dok su se deca igrala u dvorištu.

- Dečaka je skakao na trambolini i psi su odjednom jurnuli na njega i krenuli da ga kidaju. Kane korso je ogroman pas. Jedan čovek koji je prolazio kraj dvorišta uleteo je da pomogne. I njega su izoujedali po nogama. Izleteo sam kada sam čuo njega kako vrišti - svedoči komšija.

Majka mališana u čijoj kući je dečak bio gost izvinila se porodici zbog tragičnog događaja, a roditelji povređenog dečaka nisu okrivili porodicu za sve što se dogodilo. Nadležni su naložili da psi budu uspavani, a vlasnica je kažnjena sa 600 evra.

- Ne znam šta se dogodilo. Oni nisu bili nasilni psi, naprotiv, bili su to normalni psi. Nismo ih odgajali da budu agresivni, odrasli su uz decu - rekla je vlasnica za Sun Online.

Iz policije su saopštili da je dečak smešten u bolnicu i da se nalazi u kritičnom stanju.

- Vlasnici su nam bez pogovora predali pse - saopštili su iz policije.

Video: Umalo tragedija kao u Senti: Pas napao devojčicu, drugarica pokušavala da je spase

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,,ma nece on da ujeda,,

    1. avgust 2021 | 08:46

    Imam jazvicarku,na povocu je skoro uvek,bezopasna ali kad me pitaju da li ujeda kazem da do sada nije nikog ujela ali se to kod pasa nikad ne zna...ja sa tako ,,malom,,rasom pa sam oprezna a sa druge strane gledam kako slobodno setaju sa opasnim kerovima,bez korpe i povoca u parku sa decom i jos kazu ,,ma nece on,to je maza,, Ne izazivajte sudbinu-oprez sa zivotinjama,nebitno koje je rase

  • As

    1. avgust 2021 | 11:05

    Imam Kane Korso muzjaka,jako prvrzen porodici i miran. Ali kada deci dolaze drugari uvek ide u boks. Ne zato sto ne voli decu vec sto moze pogresno protumaciti deciju igru. Psi koji imaju genetski jak lovacki nagon moraju biti uvek pod kontrolom vlasnika pa makar taj nagon i da nije nikada pokazao pas. Odgovorni vlasnici moraju drzati pse. Nije pas igracka za decu.

  • Petar

    1. avgust 2021 | 08:46

    Zivotinja je zivotinja,pseto je pseto koliko je potrebno ljudima da shvate da milion situacija moze da izazove napad:miris macke,drugog psa ,tumori itd.Prosta stvar vezivati zivotinje pogotovo kad je neko od gostiju prisutan!A kad vidim ovdasnje DEBILE kako setaju opasne rase bez povoca i korpe najezim se,sta ces gluoi ljudi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA